Du er aldri så bortkommen at ikke Jesu GPS kan lede deg hjem igjen

Du er aldri så bortkommen at ikke Jesu GPS kan lede deg hjem igjen

Gud lengter etter at du skal komme tilbake, uansett hva du har gjort, tenkt eller sagt

Tema

Tema på iTro i januar er «Restart».

Noen ganger går ikke livet helt slik du hadde tenkt. Du kan ha tatt dårlige valg, omstendighetene kan være kjipe. Plutselig føler du at Gud er langt borte, og tvilen er så sterk at du er usikker på om du i det hele tatt trodde på Ham i utgangspunktet. 

Kanskje skjedde det egentlig ikke så plutselig. Nå har du i hvert fall rota deg bort, og vet ikke om det er vits, eller om det er mulig å komme tilbake til Jesus. Ikke når du har svikta for hundrede gang. Ikke når du er så langt borte. 

Veien tilbake

Går du tur, er det digg å ha et kart som hjelp til å finne veien. Men dersom du har gått deg bort, hjelper ikke kartet så mye lenger, for du vet ikke hvor utgangspunktet ditt er. Du har ikke oversikt over terrenget. 

Slik er det også når vi har rota oss bort fra Jesus. Kanskje føler du at du er helt på viddene trosmessig, du vet ikke hvor du er eller hvor veien tilbake kan begynne. Selv om det kan føles håpløst, er det alltid håp. Du trenger en metaforisk GPS.

Roter du deg av veien igjen, vil GPS-en stilles inn på nytt – slik at den alltid leder deg hjem.

En GPS gir deg en retning til målet fra der du står akkurat nå. Den viser deg veien videre, uten at du må forstå helt hvor du er eller hvordan du kom deg dit. Roter du deg av veien igjen, vil GPS-en stilles inn på nytt – slik at den alltid leder deg hjem. 

Du kan komme til Jesus når som helst. Fra hvor som helst. Du trenger ikke å løse alle problemene dine først, tegne opp det perfekte kartet og ha planen klar for hvordan du kan komme tilbake til Gud. 

Stole på Jesus

Jeg hørte en gang en taler fortelle fra en tid da han var langt nede, deprimert og følte at Gud var langt borte. Han hadde kommet til et punkt der han var usikker på om han i det hele tatt trodde på Gud lenger. Men han tok et valg, og valgte å fortsette å søke Gud – be og lese i Bibelen, selv om det føltes helt meningsløst. Fortsette å stole på at Gud var der og at han hadde kontroll. 

Det krever stor tro å velge å følge Jesus selv når han er stille. Velge å stole på Jesus.

Taleren fortalte videre at det tok tid, men at Jesus nå er den mest fantastiske, den vakreste han kan tenke seg. Selv om Gud fortsatt kan føles fjern noen ganger, har han en trygghet i bunnen. Han stoler på Jesus.

Åpne armer – alltid!

Vi kan ikke alltid stole på oss selv, men vi kan alltid stole på Jesus. 

Legger du bekymringene dine, skammen din, alt du angrer på over på Jesus, så tar han i mot deg – alltid. Han har allerede fikset alt og står klar til å lede deg tilbake til Gud. Det er det som er nåden, Guds aller største gave. 

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. (Ef 2, 8)

Gud møter deg med åpne armer. Han lengter etter at du skal komme tilbake, uansett hva du har gjort, tenkt eller sagt. Du er aldri så bortkommen at ikke Jesu GPS kan lede deg hjem igjen. 

Tema

Tema på iTro i januar er «Restart».