10 ting å glede seg til i 2020

10 ting å glede seg til i 2020

Droneshow, flyvende biler, nye filmer og OL kan bli noen av høydepunktene dette året.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Nytt år, nye muligheter, og forventningene til det nye året er selvfølgelig ekstra store når vi går inn i et nytt tiår.

Vi har derfor samlet noen av tingene vi gleder oss mest til i 2020.

1. Skuddår

Mange drømmer om å ha bedre tid, og i 2020 får vi en ekstra dag den 29. februar. Hvordan vil du bruke den ekstra dagen?

På iTro vil vi komme med en del forskjellige tips når dagen nærmer seg til hva du kan gjøre.

2. Flere droneshow

Etter at Shanghai vant nyttårsaften med sitt droneshow med over 2000 droner på himmelen, er vi spent på hva som blir det neste. Kan vi håpe på noe lignende her hjemme?

For eksempel når det 19. mars skal markeres at det er 100 år siden Kjell Aukrust ble født? Eller 10. august, da det er 300 år siden Moss fikk bystatus? Vi venter i spenning!

3. Enda mer droner

2020 kan fort bli dronenes år, og Amazon planlegger å begynne å levere pakker med droner i løpet av kort tid.

iTro-redaktør og designer Simeon Ottosen kan ikke garantere at kjøpere av gensere, bager og t-skjorter fra iTro-kolleksjonen kan forvente å få bestillingene levert med droner i løpet av året, men følger spent med på utviklingen.

4. Flyvende biler

Selvkjørende biler er kult nok, men helt siden jeg var en liten gutt på 90-tallet, har jeg blitt lovet at flyvende biler er rett rundt svingen.

2020 vil selvsagt ikke være dårligere enn 90-tallet, og ryktene går om at de flyvende bilene kanskje kan være klare allerede i løpet av året!

Men etter alle tidligere skuffelser, skal jeg prøve å ikke bli for gira før jeg faktisk ser dem komme svevende.

5. Filmer vi ser fram til

2020 ser ut til å gi oss mange gode filmopplevelser. Her er seks favoritter å glede seg ekstra til:

  • Disney-klassikeren «Mulan» kommer endelig som nyinnspilt spillefilm.
  • Slaget om Narvik fra andre verdenskrig er utgangspunktet for den norske krigsfilmen «Narvik».
  • Den 25. James Bond-filmen «No time to die» er blant annet spilt inn i Norge, og sånt elsker jo vi nordmenn!
  • Filmen med størst inntjening gjennom tidene, Avatar fra 2009, får endelig en oppfølger når «Avatar 2» tar oss med tilbake til det vakre, men skjøre, Pandora-universet.
  • Stjernedetektiv Poirot og den imponerende mesterbarten hans gir krimentusiastene blant oss noe å glede oss til når de vender tilbake i «Death on the Nile».
  • Superheltfansen har hatt gode år, og 2020 blir neppe et unntaksår. «Wonder Woman 1984» blir fort the one to beat, men kanskje klarer Marvel å hoste frem en bedre god utfordrer i løpet av året?

6. Verdens største veldedighetsarrangement

Bevegelsen Global Citizen, som blant annet jobber med å nå FNs bærekraftsmål, og vil få slutt på all ekstrem fattigdom innen 2030, arrangerer 26. september «Global Goal Live», et 10 timer langt konsertarrangement på fem forskjellige kontinenter.

De håper dette vil bli «the largest live broadcast in cause event history», og har med seg mange av verdens største artister på laget, og håper å samle inn astronomiske summer til bistand i verdens fattigste land.

7. Fotball-EM

Våre beste menn skal ut i strid igjen! Blir dette året da Norges herrelag i fotball kommer til et mesterskap for første gang på 20 år?

Det kan det bli, men først må Ødegaard, Braut Haaland, King og resten av gutta slå Serbia på Ullevaal 26. mars og deretter vinneren av Skottland-Israel 31. mars.

Alt er mulig, og vi gir alt!

8. Sommer-OL i Tokyo

Klarer Norge å få sine første gullmedaljer i sommer-OL siden 2012? Er dette året Warholm, Ingebrigtsens, Sørum & Mol, Hovland & Ventura, håndballandslagene, Nordstad Moen og andre virkelig skal sette Norge på sommer-OL-kartet med rå prestasjoner?

Med et altfor stort budsjett (113 milliarder kroner) og nye grener som skating, surfing og karate, kommer det uansett til å bli et helt sykt arrangement!

Vi som hadde håpet å få se de tidligere OL-grenene tandemsykling, hindersvømming, tautrekking og sportsrelatert lyrikk tilbake på OL-programmet, må likevel gjøre oss klare for å bli skuffet igjen.

9. UL – sommerens høydepunkt

UL, også kjent som «sommerens høydepunkt», er en kristen sommerfestival i Kongeparken på Ålgård, som samler flere tusen ungdommer hvert år.

Temaet i år er «Global», og i tillegg til møter, seminarer og nye venner, garanterer UL et yrende festivalliv med aktiviteter, konkurranser, talkshow og mye mer.

I tillegg kommer en av verdens største kristne artister, Chris Tomlin, for å ha konsert i år. Mange unge mennesker har fått livet sitt forandret på UL – kanskje kan du oppleve det samme 21.-25. juli?

10. Frontline

Er du gira på at flere mennesker skal få høre om Jesus? Eller har du lyst til å finne ut mer om alt det Gud gjør rundt om i verden? Da er misjonskonferansen Frontline i Oslo i slutten av oktober noe for deg!

For to år siden samlet den over 500 unge folk, og i år satser vi på å bli enda flere!

Skjermdump fra Youtube

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.