-Jeg må forkynne evangeliet til de unådde, forteller Lazarus

Etter å ha studert statistikk om unådde folkeslag innså Lazarus at han vil reise til disse plassene med de gode nyhetene om Jesus.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, om misjonsprosjekter, misjonærer, misjonsland og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

I høst hadde jeg privilegiet av å bli kjent med Lazarus (22) som nylig hadde blitt kristen og døpt. De første ukene stilte han meg mange spørsmål om Den hellige ånd, nattverd og Bibelen. Men det var én ting som vakte ekstra interesse – å fortelle andre mennesker om Jesus!

Å lese misjonsbefalingen sammen med en ny kristen for første gang er stort!

Han hadde hørt om Paulus, og ville lære mer om misjonsreisene hans. I tillegg ville han vite mer om hva unådde folkeslag var. Helt siden han ble kristen har han nemlig kjent en stor lengsel etter å dele Jesus med andre mennesker. Det var dermed stort å kunne lese misjonsbefalingen med Lazarus for første gang.

(saken fortsetter under videoen)

Statistikk over unådde

En dag etter jul kom Lazarus tilbake til bokbutikken til Soma Biblia og viste meg et ark med noen diagrammer. Jeg skjønte ikke helt hva det var, og hvorfor han var så begeistret. Omsider innså jeg hva disse sirkeldiagrammene symboliserte.

Det er mitt mål. At alle sammen får høre om Jesus og tror på ham!

De foregående dagene hadde Lazarus prøvd å skaffe seg en oversikt over verdensreligionene og hvor mange mennesker som ikke kjenner Jesus. De to første diagrammene viser prosentandelen for verdensreligionene, mens det tredje og siste har bare én farge.

Da jeg spurte Lazarus om hvorfor det var slik, svarte han:
-Det er mitt mål. At alle sammen får høre om Jesus og tror på ham!

Vil forkynne evangeliet

Lazarus forteller at han ønsker å være misjonær i områder der mennesker er unådd med evangeliet. Han lister opp land og områder som Komorro, Etiopia og Mali.

– Men det har ingen ting å si hvilket miljø eller under hvilke forhold jeg skal forkynne. Det viktigste er at mennesker blir kjent med Jesus Kristus. Dette ble mitt store ønske etter jeg selv ble frelst.

Men å ta valget om å følge Jesus er samtidig utfordrende, også for Lazarus.

– Etter at jeg bestemte meg for å følge Jesus, har familien og slekten min forlatt meg. De ønsker ikke å høre om at jeg er kristen.

Ønsker å bli bedre kjent i Guds Ord

På sikt ønsker Lazarus å ta et år på bibelskole. Han er klar over at han trenger opplæring i troen, og at han er nødt til å bli bedre kjent med Guds Ord. Likevel stopper ikke det han fra å brenne for misjon og forkynnelse allerede.

Nylig kjøpte han flere bibler fra Soma Biblia, som han kan selge videre på egenhånd.

Bli gjerne med å be for Lazarus og andre nye kristne som brenner for misjon. La dem bli tatt godt imot i det kristne fellesskapet, og be Gud om å legge til rette slik at brannen om å dra til unådde folkegrupper også kan bli en realitet.

Håkon Rydland

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, om misjonsprosjekter, misjonærer, misjonsland og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.