Da misjonsgnisten ble en misjonsflamme

Da misjonsgnisten ble en misjonsflamme

Ingvild opplevde at misjonsflammen kan holdes varm også hjemme i Norge.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg følte meg så ferdig med alt som har med videregående å gjøre og så klar for å bare reise ut til Afrika for å drive misjon.

Som det misjonærbarnet jeg er, har jeg alltid hatt en misjonsgnist og visst at jeg vil ut og spre de gode nyhetene om Jesus. Så da jeg fikk tilbudet om å bli med på TeFT Team-tur til Etiopia, tok det ikke lang tid før jeg sa ja. Sånn bokstavelig talt, jeg fikk mailen da jeg satt i en engelsktime og tre minutter senere hadde jeg sendt mail tilbake og takket ja.

Back to reality

I løpet av de to ukene hvor vi tok del i misjonsarbeidet, møtte mange lokale mennesker, snakket og fortalte om troa vår, drakk masse kaffe og kjente på følelsen av en meningsfull hverdag, merket jeg hvordan misjonsgnisten min ble til en misjonsflamme. Dette er den ideelle hverdag tenkte jeg.

Så dro vi tilbake til Norge og det var back to reality med en gang. Og det føltes så meningsløst å gå på skole, hva er liksom vitsen med å sitte i et klasserom og skrive om Norges litteraturhistorie fra 1500- til 1800-tallet (No offence hvis du synes det er gøy), når Jesus kaller oss til å gå til alle folkeslag for å disippelgjøre andre?

Misjonær der man er

Jeg sa dette her til ei dame, hvor frustrerende det var å være stuck i ei bygd i Telemark når jeg vil ut til folkeslag og være et Jesu vitne. Jeg vil jo bi misjonær! Og svaret jeg fikk var ikke akkurat det jeg ville høre, men det var det jeg trengte å høre. For ho sa «Ingvild, nå er du her. Her ER du en misjonær. Her ER du i et folkeslag»

Det er ikke bare i Afrika og andre «typiske misjonsmarker» folkeslagene befinner seg. De er faktisk også her, i Norge. Og det er jo faktisk ikke reelt at jeg, ei 18 år gammel jente som ikke engang er ferdig med videregående skal reise ut til Tanzania eller Etiopia for å drive misjon. er jeg jo faktisk i Norge. Og om det så er i bushen, ei lita bygd, en landsby eller en storyby: Jesu død, oppstandelse og befaling gjelder. Det er like viktig å vitne om.

Så om du er i samme båt som jeg var, eller er: vi er skapt til å vitne om Jesus der vi er.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.