– Vi kan ikke sitte å gnu på himmelbilletten

– Vi kan ikke sitte å gnu på himmelbilletten

Gjermund Øygarden tester ut kallet fem måneder i Øst-Afrika.

TeFT

TeFT er et av linjetilbudene på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo. I år sendes et team på 11 personer til Øst-Afrika og 6 personer til Indonesia.

Nylig landet 11 misjonærspirer i Kenya. De går TeFT-linjaBibelskolen Fjellhaug i Oslo. En av de heldige er tømreren Gjermund Øygarden fra Hommerskåk.

iTro møtte ham kvelden før avreise for å høre hva han skal ut på.

– Vi skal besøke mange forskjellige plasser i Kenya, i slummen i Nairobi og en svipptur innom Tanzania. Blant annet, sier han.

Utforske kallet

Gjermund forteller at han vil på dette 5-måneders oppholdet for å utforske kallet sitt og å få et innblikk i hvordan det er å være misjonær i utlandet.

– Jeg brenner for at evangeliet skal bli forkynt til de som ikke har hatt mulighet til å få høre. I Norge kan man gå på en haug av møter, mens det er forbudt å drive misjon mange steder, forteller han entusiastisk.

Intervjuet fortsetter under vloggen til TeFT-teamet.

– Vi kan ikke sitte å gnu

19-åringen mener det er viktig å nå alle folkegrupper. Og slik som i Kenya og Tanzania er det både nådde og mindre nådde folkegrupper der Islam står sterkt.

– Vi kan ikke sitte å gnu på himmelbilletten, og der det er vanskelig og forbudt å drive misjon, er det enda viktigere at vi er, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

teft 2016
AFRIKA: Her hadde TeFT-gjengen akkurat landa i Nairobi (Kenya) og var tydeligvis opplagt etter turen.

Øygarden har tenkt lenge på om han skal bli misjonær i utlandet – eller ikke. Og legger ikke skjul på at det er derfor han går på denne linjen og etterpå vil studere teologi.
– Og det vil jeg ikke bare for å bygge min egen tro, men for å bygge videre på iveren etter å fortelle andre om Jesus.

Følg iTro på Instagram.

– Wow, vi må fortelle!

– Når begynte denne gløden?

– Har alltid tenkt det kunne vært kjekt å reist ut, men det var først på generalforsamlingen til NLM i 2015 at jeg tenkte «wow, vi MÅ fortelle dette videre!»

– Hva ble sagt, eller hva skjedde?

– En av de som ble innviet som misjonær sa at et kall trenger ikke være skriften på veggen, men at en kjenner en lyst til å forkynne evangeliet til andre. Det traff meg, avslutter Gjermund Øygarden.

Følg TeFT-gjengen i Kenya på Instagram, Facebook, Youtube og deres egen hjemmeside.

Det er også seks elever på samme TeFT-linja i Indonesia. De kan du også følge på Instagram.

Håkon Rydland

TeFT

TeFT er et av linjetilbudene på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo. I år sendes et team på 11 personer til Øst-Afrika og 6 personer til Indonesia.