– Den kristne troen betyr mye for meg, sier The Voice-deltager Maria.

– Den kristne troen betyr mye for meg, sier The Voice-deltager Maria.

iTro-journalist Maria Engås Halsne er videre i The Voice.

Maria Engås Halsne

– 22 år gammel
– Studerer medisin.
– Journalist for iTro.
– Deltager i The Voice 2019 på TV2.

Hvis du skal følge med på årets utgave av The Voice – Norges beste stemme på TV2, kan du merke deg navnet Maria Engås Halsne.

blind audition, der de fire mentorene sitter med ryggen til uten å se deltageren som synger, valgte tre av de fire mentorene å trykke på knappen som gjør at stolen deres snur seg. Dette betyr at de ønsker å samarbeide med Maria. (Se Marias blind audition lenger ned i saken)

I tillegg til å imponere mentorer og publikum med stemmen og formidlingsevnen sin i The Voice, jobber den 22 år gamle medisinstudenten fra Ålesund som journalist for iTro.

Fokuserte på å synge til publikum

– Hvordan er det å stå på The Voice-scenen og synge, når du vet at så mange ser på deg?

– Det var veldig kjekt å synge på blind audition, forteller Maria, – Det var selvfølgelig også skummelt med stolene og at mentorene vurderte meg, men mest av alt var det kjekt. Det var mye publikum, og jeg fokuserte mest på å synge til dem, da ble det litt mindre skummelt.

Samtidig innrømmer Maria at hun ikke tenkte så mye på at hun skulle synge for mange hundre tusen seere på TV2.

– Jeg tror ikke jeg helt forsto hvor mange som kom til å se det når jeg sto der. Og det var nok bra – for da hadde jeg nok blitt enda mer nervøs.

(Intervjuet fortsetter under videoen)

Blind audition: Maria Engås Halsne – «Something Just Like This»

– Hvordan tror du at du hadde opplevd det hvis ingen av mentorene hadde snudd seg?

– Det hadde selvfølgelig vært ganske kjipt. Men samtidig var det en ganske lang prosess med utvelgelse før den auditionen også, og bare å komme dit var en seier i seg selv, og jeg var egentlig ganske fornøyd med det – så jeg hadde nok overlevd. Men det er fantastisk at det gikk da!

Kan ikke røpe hvor langt hun har kommet

– Foreløpig har vi bare sett deg på The Voice én gang. Når får vi se deg på the Voice igjen?

– Det vet jeg faktisk ikke, men det er nok snart, forteller hun. – Knockout blir gøy, der skal jeg synge en av mine favorittsanger av ett av mine favorittband – så det håper jeg blir bra.

– Har du lov til å si noe om hvor langt du har kommet?

– Det kan jeg nok ikke, dere får bare følge med!

Troen er fundamentet, for de gode dagene og for de vonde dagene

– Er det noe du drømmer om å oppnå gjennom å være med i The Voice?

– Jeg har jo alltid elsket å holde på med musikk, og det er jo en stor mulighet til å lære mer og rett og slett kose meg litt med musikken. Jeg har ikke hatt noen store planer om å holde på med musikk på fulltid, jeg studerer til å bli lege og synes at det er veldig spennende og kjekt. Men det var litt fristende å prøve meg i musikken litt mer enn jeg har gjort til nå.

– Du kan jo fort bli, og er kanskje allerede, et forbilde for mange som er yngre enn deg selv. Hva håper du at de ser når de ser deg?

– Jeg håper absolutt at jeg får være et forbilde. Jeg håper at de kan se at det er helt greit å stikke seg litt frem og tørre å prøve litt skumle ting som man har lyst til. Så håper jeg og at jeg kan klare å være tydelig og naturlig rundt troen min, og også på den måten vise at det er mulig.

– Du jobber jo i iTro og er blant annet med og leder lovsang i Misjonssalen i Oslo. Hva betyr den kristne troen din for deg?

– Jesus betyr jo alt. Jeg ønsker å leve nær Ham og at Han skal få prege livet mitt hver dag. Troen er fundamentet, for de gode dagene og for de vonde dagene. Lovsangen har alltid vært en naturlig del av livet, jeg liker å synge og elsker Jesus – og da blir det jo mye lovsang. Å få jobbe i iTro, å jobbe med å skrive og lage saker som kan bygge andre opp – det tror jeg må være noe av det fineste som finnes!

Folk er interessert og har spørsmål om tro

– Du fortalte i intervjuet før blind auditionen din at du var misjonærbarn fra Bolivia. Har du møtt noen reaksjoner i The Voice-miljøet på at du er kristen?

– Det er flere som har pratet litt med meg om det, og i all hovedsak har reaksjonene blant de andre deltakerene og produksjonen vært veldig positive. Folk er interessert og har spørsmål om tro, og det er alltid veldig spennende!

– Og så må jeg jo spørre. Hvordan er det å jobbe sammen med Lene Marlin? 

– Det er veldig kjekt! Hun har mange gode tips, og er veldig opptatt av formidling og de delene av musikken som jeg også synes er viktigst.

Maria er tydelig på at troen betyr mye for henne.

– Det er ganske fint å ha en sikkerhet i bunnen og vite hvor jeg har identiteten min, sier hun. – Til slutt betyr det jo egentlig ingenting hvordan jeg gjør det i en slik konkurranse. Hvem jeg er, er ikke definert av hva jeg oppnår i livet. Det tror jeg er et viktig perspektiv å ta med seg inn i dette, som jo er en konkurranse med en del stress og press på å prestere.

Pressefoto / TV2

Maria Engås Halsne

– 22 år gammel
– Studerer medisin.
– Journalist for iTro.
– Deltager i The Voice 2019 på TV2.