— Den som søker meg, skal finne meg!

— Den som søker meg, skal finne meg!

Naim gnir seg i øynene og famler med hendene. Han vasker ansiktet sitt, igjen og igjen. Det er når vi får blikkontakt med han at vi skjønner noe helt spesielt har skjedd, forteller Kjetil Haugland fra misjonsturen til Sentral-Asia.

Norea Mediemisjon

Norea Mediemisjon arrangerer årlig en studietur til Sentral-Asia og andre steder i verden, for å engasjere unge i Norge til unådde folkeslag og mediemisjon.

*På grunn av sensitivitet bruker vi begrepet Sentral-Asia for ikke å avsløre det konkrete landet. Hovedbildet er generert med KI.

Sommeren 2022 fikk jeg muligheten til å reise sammen med ni andre norske studenter til Sentral-Asia*. Før turen hadde jeg svært begrenset kunnskap om regionen.

Jeg visste ikke hva som ventet oss der, utenom at vi skulle på en studietur med lokale studenter fra området. De fleste av dem var muslimer.

Det ikke tvil om at Gud drar mennesker til seg i denne regionen.

Landet vi reiste til er et unådd land, som vil si at 99% av befolkningen ikke har tilgang til en bibel, kristent fellesskap eller kirke. Men til tross for at så mange her ikke har hørt om Jesus, er det ikke tvil om at Gud drar mennesker til seg i denne regionen. Det erfarte jeg.   

Åpen til evangeliet

Min romkamerat på turen het Naim (navnet er fiktivt av sikkerhetsmessige årsaker). Jeg fortalte ham tidlig at jeg er kristen, og han svarte forståelsesfullt at han selv er muslim, men at han elsker Jesus.

Dette overrasket meg veldig, og jeg spurte ham om han kunne forklare det nærmere. Naim fortalte meg at i løpet av det siste året hadde både moren og søsteren hans blitt kristne, og hans onkel hadde tidligere sett Jesus i en drøm.

Dermed hadde Naim kunnskap om Jesus. Samtidig var han tydelig på at han selv fortsatt identifiserte seg som muslim, og at det var skummelt å vurdere og frasi seg sin muslimske tro. 

Et møte med Jesus 

Jesus Kristus blir et stikkord igjennom de neste studiedagene, fordi flere norske studenter deler om Jesus som frelser i sine liv. Naim blir mer og mer interessert, og spør om vi kan fortelle mer om hvem den kristne Gud er.

Noen av de andre muslimske guttene er mer negative. De råder Naim til å slutte å spørre så mye om Jesus, men han gir seg ikke.

Vi inviterer med oss Naim siden han var såpass nysgjerrig på vårt trosliv.

En kveld er det bønnestund for oss nordmenn. Vi inviterer med oss Naim siden han var såpass nysgjerrig på vårt trosliv. Vi legger ikke merke til Naim under bønnetiden, men ser plutselig at han går opprørt ut på badet.

Han gnir seg i øynene og famler med hendene. Han vasker ansiktet sitt, igjen og igjen. Det er når vi får blikkontakt med han at vi skjønner noe helt spesielt har skjedd. Ansiktet hans stråler. Da forteller Naim at han akkurat hadde et syn av Jesus. 

Han forklarer hvordan han ble helt blendet av lyset og at Jesus dukket opp, tok på han og pratet til ham. Den kvelden ble vi alle sittende tre timer på gulvet på et hotellrom for å høre hvordan Naim ble møtt av Jesus. 

Et nytt menneske 

Naim blir helt forandret etter dette, og den siste kvelden forteller han for hele reisefølget at det har skjedd et mirakel, og han har tatt imot Jesus Kristus som frelser i eget liv.

Det er nå ca. 9 måneder siden dette skjedde, og Naim fortsetter sterkt i troen. Han har mistet flere venner da de fikk vite at han hadde blitt en kristen, men han har også funnet den beste vennen i verden, Jesus.

Naim og jeg har fortsatt kontakt, og for ikke altfor lenge siden hadde han en drøm hvor Gud sa at det nå var på tide å døpe seg. Jeg ser hvilke store forandringer det gjør i et menneske å forstå og møte evangeliet.

Min bønn er at alle unådde folkeslag skal få en mulighet til å høre evangeliet.  

Naim har funnet den beste vennen i verden, Jesus

Kjetil Haugland / KI

Norea Mediemisjon

Norea Mediemisjon arrangerer årlig en studietur til Sentral-Asia og andre steder i verden, for å engasjere unge i Norge til unådde folkeslag og mediemisjon.

*På grunn av sensitivitet bruker vi begrepet Sentral-Asia for ikke å avsløre det konkrete landet. Hovedbildet er generert med KI.