— Jeg hadde aldri trodd det var så lett å dele om Jesus

— Jeg hadde aldri trodd det var så lett å dele om Jesus

Elizabeth, Maria og Isak ble alle dypt berørt og motivert til misjon blant unådde folkeslag under "unge for unådde"-konferansen forrige helg.

Misjon

Norea er en spesialenhet for vanskelige misjonsoppdrag. De ønsker å forkynne evangeliet til de minst nådde folkegruppene i verden gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier både nasjonalt og internasjonalt.

Samtalene går i ett over kaffekoppen. Blant latter og påfyll av kaffe, høres ordene «misjonskall» og «mediemisjon». Rundt 50 unge mennesker har i løpet av to dager vært med på seminarer, rebusløp og samtaler – alt med misjonsfokus.

De har nemlig vært en del av Norea mediemisjons helt ferske konferanse «Unge for unådde» i Kristiansand.

Å dele om Jesus i dagliglivet

Elizabeth har fått høre om ulike måter hun kan dele troen sin på.

Før konferansen hadde Elizabeth planer om å reise til andre land og spre budskapet om Jesus. Etter å ha deltatt på konferansen, har hun imidlertid lært om nye måter å gjøre dette på, som hun ikke kjente til tidligere.

«Jeg hadde aldri trodd det var så lett å dele om Jesus, før konferansen. Dette kan være dagliglivet mitt uten at jeg må snu livet opp ned for å kunne gå og dele om Jesus til andre».
— Elizabeth Pettersen, deltaker på konferansen.

Saken fortsetter under videoen:

Hvordan kan du og jeg engasjere oss for misjon ?

Ungdomskonsulent i Norea Mediemisjon, Maria, har stått i spissen av konferansen og ønsker at det som blir sagt og utfordret til, skal være relevant for livssituasjonen man står i nå.

Det ble lagt vekt på at du kan bidra i nå de minst nådde selv om du står i arbeidslivet eller er student. Målet er å se flere engasjere seg igjennom trofast bønn for unådde folkeslag, frivillig tjeneste i misjonsorganisasjoner, korttidsmisjonsturer eller økonomisk støtte. 

Les også: De ikke-kristne på skolen din er ikke unådde, fordi du går der

Maria er leder for konferansen og ønsker at den skal engasjere den yngre generasjonen til å være med i misjon der de er.

Maria har en oppfatning av at mange ikke engasjerer seg i misjon fordi det er en utbredt oppfatning om at det kun kan gjøres på tradisjonelt vis, ved å bli misjonær.

Det gjorde inntrykk på Maria da hun fikk tilbakemelding fra flere personer i etterkant, som fortalte at de nå så muligheter for å bidra til misjon og ønsket å følge opp dette. Dette var ekstra sterkt for henne.

«Takk for at dere arrangerte denne konferansen. Det har vært så sterkt for meg. Jeg flytter til Kristiansand til høsten, og da håper jeg å få lov til å stå tett på dette arbeidet. Jeg vil bli med i Noreas arbeid som frivillig.»
— Maria Flønes, deltaker.
 

Mediemisjon i Iran

Panayotis Keenan er leder for Sat-T Pars og deler inspirerende om mediemisjon.

Leder av den kristne TV-kanalen Sat-7 Pars, Panayotis Keenan, var hovedgjest på konferansen. Han fortalte om deres mediearbeid i Iran og om hvilken kraft det er i denne mer utradisjonelle typen for misjon, gjennom media.

Ukentlig blir de ringt opp og får meldinger fra TV-seere som er interessert i Jesus.

«Det er 1,7 millioner kristne i Iran. Hver syvende person som blir frelst her blir det gjennom å se på kristen TV. De samles i hemmelige undergrunnskirker. Likevel, er Iran det landet med størst vekkelse akkurat nå.»
Panayotis Keenan

Jeg har blitt inspirert

Isak opplever å ha stått sammen med mennesker som vil utgjøre en forskjell.

Isak er med som medarbeider på konferansen og har i løpet av de to siste dagene opplevd å være en del av et fellesskap med brennende mennesker som vil utgjøre en forskjell.

«Jeg har fått nye vennskap, nye relasjoner og nye ideer. Jeg har blitt inspirert og oppbygd av forkynnelsen, felleskapet og tilbedelsen». – Isak

Blir det konferanse neste år?

Mennesker har blitt møtt av Guds ånd, bedd for hverandre og utrustet hverandre. Tilbakemeldinger om at deltakere som har lengtet etter et fellesskap har fått det, og flere vil engasjere seg frivillig i Norea.

Det er uvisst om det blir konferanse allerede neste år, men hvis det skjer – legges det ut på Facebook-gruppen «Unge for unådde».

Alle foto: Linda Torkelsen

Misjon

Norea er en spesialenhet for vanskelige misjonsoppdrag. De ønsker å forkynne evangeliet til de minst nådde folkegruppene i verden gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier både nasjonalt og internasjonalt.