Jesus på TV i Midtøsten

Jesus på TV i Midtøsten

Medier gir oss mulighet til å fortelle om Jesus i stengte områder preget av krig, ekstremisme og flukt.

Misjon

Marie Hansen er ungdomsarbeider i Norea Mediemisjon og er veldig gira på misjon!

Her i Norge har vi lov til å være kristne, og vi kan lære om Bibelen på mange måter. I Midtøsten og Nord-Afrika er situasjonen for mange svært annerledes.

Fare for livet

I flere arabiske land er det forbudt å være kristen. Islam er den rådende religionen, og flere regimer er strengt muslimske og anti-vestlige. For muslimer er det i strid med Koranen å konvertere til en annen religion. Derfor må mange kristne leve i hemmelighet med troen sin.

Du skal ikke se lenge på nyhetene før du hører om bombeangrep eller borgerkrig fra disse områdene. Millioner av mennesker, kristne og ikke-kristne, må flykte for å bevare livet sitt. Hvordan kan vi nå disse menneskene med nyhetene om Jesus?

Sender lys inn i mørke

Norea er en norsk misjonsorganisasjon som støtter kristne TV-sendinger i Midtøsten og Nord-Afrika. Over 22 millioner registrerte seere følger ukentlig med på sendingene som når rett inn i den muslimske verden. Det er mange mennesker!

Det finnes forskjellige kristne TV-program. I flyktningeleirer blir det sendt skole-TV slik at syriske barn får utdannelse. I undergrunnskirkene kan de følge med på gudstjenester på søndagene. Muslimer som i skjul er kristne kan følge med på bibelundervisning og lære om Bibelen.

TV-produsentene kjenner den arabiske kulturen, og kan derfor lage program som formidler et budskap i kontrast med hva terroristene oppfordrer til. Budskapet om Jesu kjærlighet og fred får fungere som lys sendt inn i mørket. Seerne får høre at Gud elsker akkurat dem.

Muslimer møter Jesus

Siden TV-sendingene er milde og vennlige er det mange (ja, mange!) muslimer som ser på programmene. De gir en pause fra hverdagen. Flere mødre lar barna deres kun se på kristen barne-TV, siden de andre programmene er så voldsomme.

En kvinne fra Tunisia kom med denne tilbakemeldingen: «Jeg blir veldig glad av å se på TV-programmene deres. Kristen tro gir meg både fred og lykke, og derfor blir jeg dratt mot det. Jeg vil gjerne lære mer, og bli en kristen selv.»

Slike tilbakemeldinger finnes det mange av! Mennesker opplever at det kristne budskapet gir dem en fred som ikke noe annet kan gi. Når verden rundt er turbulent og farlig, kan de få hvile i det kristne håpet om at alt en dag skal bli bedre. Og det – det er misjon.

Hvis du vil lese mer om det kristne TV-arbeidet i Midtøsten kan du besøke Norea Mediemisjon sine nettsider.

Misjon

Marie Hansen er ungdomsarbeider i Norea Mediemisjon og er veldig gira på misjon!