«Som Far har sendt meg, sender jeg dere»

"Som Far har sendt meg, sender jeg dere"

Joh. 20, 21 utfordrer oss til å sprenge grensene og stå trygt i troen på Jesus, sier Hans Arne Sanna.

Frontline 2016

Frontline er en misjonskonferanse NLM Ung arrangerer fra 28. til 29. Oktober.

Temaet for årets Frontline er «grensesprengende». Programmet finner du her

Det er dag to på Frontline 2016 og de første seminarene på dagsplanen er ”Ut i Norge” med daglig leder i NLM Ung, Hans Kristian Skaar, og ”Ut i verden” med regionleder for NLM Utland, Hans Arne Sanna.

Stolt historie

Hans Arne Sanna forteller om historien til NLM. Starten på Kinamisjonen og de første misjonærene som ble sendt til Kina i 1891, og de første utsendingene til Etiopia i 1948. Han viser til kart over verden, hvor det fortsatt er unådde folkegrupper.

– NLM sluttet ikke å ekspandere eller ha mindre visjon for misjoneringsarbeidet selv om ting begynte å bli trygt, sier han.

– Jeg er stolt over at jeg jobber i en organisasjon som fortsetter å ekspandere arbeidet om å nå ut med de gode nyhetene.

Kart over hvor NLM driver arbeid nå kommer også opp, og han forteller oss at det er utsendinger strekt over hele verden: Mongolia, Peru, Sentral-Asia, Vest-Afrika, Indonesia og mange flere.

Sanna var for litt siden i Mongolia på besøk hos utsendinger der. Det er sensitiv informasjon som blir gitt og vi kommer inn i den delen hvor utsendingers navn ikke kan nevnes. Vi får også se en video av arbeid blant annet i Nord-Afrika og Sentral-Asia hvor utsendingenes navn og fjes forblir usett.

– Dette er land som har lukket seg for slikt arbeid, men allikevel er det noen som ønsker og har et kall om å spre evangeliet der også.

Kalt til å være vitne der man er

– Det er ikke slik at alle skal være misjonærer i utlandet, men du er kalt til å være et vitne der du er, sier han. Det er det tryggeste valget jeg har tatt, å tro på Jesus. Jeg vet at uansett om jeg står her eller kjører bil, så er jeg helt trygg i Jesus. Jeg synes det er kjempedeilig å være i den komfortsonen hvor alt er helt trygt og jeg har kontroll, men det er ikke det vi er kalt til, sier han.

– Det er mange kristne ungdommer i Norge som går på ungdomsskole eller VGS hvor det ikke finnes så mange andre kristne, har du noen tips til hvordan de kan være misjonærer og vitner i sitt eget land og miljø?

– Engasjer deg i ungdomsklubben, eller i ungdomsarbeidet i kirken eller bedehuset. Vi ønsker å få med oss så mange som mulig. Og man har også et kall til å leve et liv som viser at vi tror på Jesus.

– Våg å lev litt ’utrygt’

Hva er det vi konkret kan gjøre her i Norge, vi som jobber eller er studenter, og ikke er misjonærer eller teologer?

– Spør Gud hver morgen hva han vil med deg i dag. Våg å lev litt ’utrygt’, utenfor komfortsonen.

Anna Solberg

Frontline 2016

Frontline er en misjonskonferanse NLM Ung arrangerer fra 28. til 29. Oktober.

Temaet for årets Frontline er «grensesprengende». Programmet finner du her