Den ene

Den ene

Det kan virke som om japanerne ser behovet for hjelp fra en høyere makt enn de selv. De åndelige alternativene er mange, men som regel er det ikke Jesus de finner. Rika er en av dem.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Karoline og mannen Marius bor i Japan der de nå er språkstudenter. Du kan lese mer om livet i Japan på bloggen; Misjonsfrue

Jeg har mange ganger undret meg over hvor mye mer åndelige Japanerne er enn oss nordmenn. Det kan virke som om de ser behovet for hjelp fra en høyere makt enn de selv, for å mestre utfordringene i livet. Selv om mange gjerne bare ser på det åndelige som en tradisjon man skal ta vare på. De åndelige alternativene er mange, men som regel er det ikke Jesus de finner. Om man så blir kjent med Jesus, er sjansen stor for at han bare blir en av de flere tusen andre gudene.

Åndelig tradisjon

Rika er oppvokst i en familie hvor både buddhisme og shintoisme er praktisert. Kristendommen er likevel ikke helt ukjent for henne da hun tidligere studerte ved et katolsk universitet. Selv om hun vet jeg er kristen, gav hun meg en tradisjonell nyttårskrans i gave. Videre forklarte hun ivrig hvordan den skulle henge på dørkarmen, for å invitere gudene inn i huset, og stenge de onde åndene ute.

Jeg og Rika snakker ofte om forskjellige tradisjoner og hvordan vår religion påvirker vår hverdag når vi møtes. Første gangen vi møttes i høst, fortalte om da hun gikk i tempelet for å kjøpe et bånd. Båndet skulle hun knytte rundt livet for å beskytte barnet hun hadde i magen, og fortelle kjønnet til barnet. Litt flirende fortalte hun hvor overrasket hun ble da det var skrivet at hun skulle få en jente, for ultralydundersøkelsen viste at hun skulle føde en gutt. I desember fikk jeg melding om at hun hadde født en frisk gutt, og at de begge så frem til å treffe oss. Jeg gleder meg til å fortsette å treffe Rika, og ber og håper at hun en gang kan bli kjent med Jesus, den eneste som kan frelse.

Gud gir vekst

Nære relasjoner har jeg opplevd som kanskje noe av det viktigste vi som misjonærer både i utlandet og hjemme kan gjøre. Vi kan formidle Guds ord og kjærlighet, men som Paulus skriver til Korinterne, er det Gud som gir vekst og ikke vi:

«Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst. Derfor er de ikke noe, verken den som planter eller den som vanner. Bare Gud er noe, han som gir vekst.» 1. Kor 3, 6-7

Den ene, sanne Gud

Jeg har flere venninner som har fått oppleve evangeliets budskap når de har reist til land utenfor Asia, gjerne som utvekslingsstudenter. En venninne som jeg ble kjent med gjennom skolelaget i Japan var utvekslingsstudent i Finland, hvor hun ble med i kirken for første gang. Hun fikk der oppleve at Gud kallet henne til seg, selv om hun ikke var en Kristen. Gud har fortsatt å kalle på henne og moren, og de går nå i en av kirkene NLM var med og startet her i Japan. Vi ber om at det som er plantet skal kunne fortsette å vokse, for at de en gang skal kunne «høstes» inn til Guds rike.

Vi får kanskje ikke se frukten av det vi selv har vært med å plantet. Men vi har en allmektig Gud, som går foran oss, og ønsker at hver enkelt menneske skal bli frelst. For Jesus er ikke en av mange guder, han er den ene sanne Gud.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Karoline og mannen Marius bor i Japan der de nå er språkstudenter. Du kan lese mer om livet i Japan på bloggen; Misjonsfrue