Sakene vi husker fra 2018

Sakene vi husker fra 2018

Les redaksjonens favorittsaker fra året som har gått!

Kultur

Det nærmer seg 2019. Vi oppsummerer året som har vært, og ser frem mot det nye som kommer.

Gjennom året publiseres hundrevis av saker på iTro.no. Dette er noen av dem vi i redaksjonen husker best:

Birgit

Vitnesbyrdet på George Street

Denne liker jeg veldig godt fordi den er et så nydelig eksempel på hvor mye et lite ord om Jesus kan bety. Den peker også på hvor lite resultater man kan se i det man står i, men at man bare må holde ut allikevel. For det handler jo ikke om oss, men så deilige det er å få vite at «Det var verdt det! Mennesker ble frelst!»

Når jeg helt oppriktig føler at mørket jeg står i nå aldri går over

Fordi Josefine setter så gode ord på tunge og vonde tanker og følelser som er viktig å snakke om. Selv om alt kan føles mørkt og håpløst, så har vi et håp utenfor oss selv. Og det håpet krever ikke at vi presser frem noen følelser, det er der, står støtt selv om vi vakler.

Nils Kåre

Det er ikke den perfekte fasaden din som får folk til å bli glad i deg

Denne saken tar opp en av de vanligste misforståelsene vi har: at jo mer vellykket du virker, jo bedre likt blir du. Og dermed også motsatt. Men det er i vår svakhet og sårbarhet vi som regel blir knyttet tettere sammen med hverandre. Og dette er så ulogisk for oss at vi må minne oss på det for å tro på at det stemmer.

7 grunner til at bibelen er troverdig

Frimodigheten vår kan gjerne bli utfordret av alle som sier at den kristne troen er oppspinn. Da kan det være godt å se litt nærmere på selve kilden til det vi tror på, og bli tryggere på at denne faktisk er både troverdig og sannsynlig.

Hæge

Jeg ønsker å være et lys for de i grøftekanten

Denne saken minner meg på at Gud har så enormt mye omsorg for ALLE mennesker. Det er fantastisk at Gud kaller mennesker som Mathias til å være sine hender og føtter i verden.

To personer men likevel enhet

Jeg synes selv det var veldig fint å høre Siv Elen og Leif-Kristian Pedersen dele erfaringen sin av å være gift. De løfter fram ekteskapet på en god måte, og det tror jeg er viktig inn i det samfunnet vi lever i nå.

Maria

Du kan ta et oppgjør med tankene som holder deg nede

Løgntanker er noe vi alle strever med og møter, flere ganger i løpet av livet. Det er alltid godt å få en påminnelse om de sannhetene som Gud har fastsatt. Som Hæge skriver – Vi er elsket. Vi er tilgitt. Vi er oppreist til et nytt liv i Kristus – uten fordømmelse og uten skam.

11 nyttårsforsetter alle burde vurdere å ha det neste året

Nyttårsforsetter går aldri av moten. Endelig på tide å lage nye – kanskje jeg klarer å holde dem litt lenger neste år.  Jeg tar i hvert fall en titt innom denne saken igjen før den tid. Kanskje litt farget av at det nå går mot nyttår igjen, men jeg blir alltid så gira av denne typen saker.

Kultur

Det nærmer seg 2019. Vi oppsummerer året som har vært, og ser frem mot det nye som kommer.