Vitnesbyrdet på George Street

Vitnesbyrdet på George Street

Hver dag i 40 år vitnet Mr. Ginor om Jesus til forbipasserende på gata i Sydney, uten å se noen resultater av det. Så fikk han besøk av en pastor fra England.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Denne saken ble også publisert på iTro i 2015, i temaserien «Domino«.

Mot slutten av et møte i en kirke i London reiste en fremmed mann seg opp, og spurte om han kunne dele sitt vitnesbyrd. Pastoren så på klokka og sa ja, han kunne få tre minutter.

(Se hele vitnesbyrdet i youtube-klippet nederst.)

Han fortalte at han hadde vært i Sydney, og gått nedover den travle handlegata George Street, da en gammel mann plutselig stakk til ham en papirlapp, og spurte: «Excuse me, sir. Are you saved? If you die tonight, are you going to heaven?» («Unnskyld, er du frelst? Hvis du dør i kveld, kommer du til himmelen?»)

Det var alt denne gamle mannen fikk sagt, men dette spørsmålet gjorde inntrykk, og det endte med at han kontaktet en kristen venn, som ledet ham til tro på Jesus.

Alle i kirken klappet, og ønsket mannen velkommen inn i fellesskapet.

Samme vitnesbyrd i Australia

Noen dager senere skulle pastoren i denne kirka til Australia, og der kom han i kontakt med en dame som fortalte ham sin historie. Hun pleide å bo i Sydney, og en dag hun var ute på en sen handletur på George Street var det en hvithåret gammel mann som stod utenfor en butikk, og som stakk til henne en papirlapp mens han spurte henne: «Excuse me, madame. Are you saved? If you die tonight, are you going to heaven?»

Dette spørsmålet hadde hun ikke blitt kvitt, og hun dro til en kirke der pastoren ledet henne til Jesus.

To ganger på noen få uker hadde denne pastoren hørt det samme vitnesbyrdet, og begynte å gjøre seg noen tanker. Og da han dro videre til en annen del av Australia, traff han enda en mann som fortalte at han også hadde blitt kristen på akkurat samme måte.

… og i resten av verden

Da denne pastoren kom hjem til England, fortalte han om disse tre historiene på et stort møte han var på. Etter møtet var det fire eldre pastorer som tok kontakt med ham, og fortalte at de også hadde blitt frelst for mellom 25 og 35 år siden, etter å ha fått dette spørsmålet på gata i Sydney.

Pastoren dro videre, og opplevde akkurat det samme, først på en misjonærkonferanse i Karibien, så i en kirke i USA, og deretter på en konferanse i India.

Vitnet om Jesus hver dag i 40 år

På en ny reise til Australia fant pastoren ut hvem denne mannen var. Han het Mr. Ginor, og pastoren dro for å møte ham. Han ble sluppet inn av en gammel, svak mann som ba ham komme inn. Da de hadde satt seg, fortalte pastoren han om alle historiene han hadde hørt, som alle ledet tilbake til George Street og spørsmålet denne gamle mannen hadde stilt forbipasserende, som så hadde tatt imot Jesus.

Mr. Ginor begynte med å fortelle ham om da han selv ble kristen som ung. Han var så takknemlig til Gud, og lovte at han ville fortelle om Jesus gjennom et enkelt lite vitnesbyrd til minst ti personer hver dag, noe han hadde gjort i over 40 år. Det beste stedet å gjøre det, sa han, var på George Street. Selv om han hadde blitt avvist en rekke ganger, var det mange som høflig hadde tatt imot papirlappen han ga dem.

Og mens tårene rant nedover kinnet hans, fortalte han videre at i løpet av de 40 årene han hadde holdt på med dette, var dette første gang han hadde hørt om at noen hadde tatt imot Jesus på grunn av spørsmålene han stilte og papirlappene han delte ut.

Toppen av isfjellet

I løpet av 40 år hadde denne helt vanlige, enkle, gamle mannen trofast snakket med 146 100 personer og pekt på Jesus, uten å ha sett noe resultat av det han gjorde.

Og hvem vet hvor mange flere som kan ha kommet til tro på grunn av det lille spørsmålet han stilte dem og papirlappen han ga dem. Kanskje var det bare toppen av isfjellet denne pastoren hadde sett?

Noen få uker senere døde Mr. Ginor.

 

 

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Denne saken ble også publisert på iTro i 2015, i temaserien «Domino«.