25 kristne bøker verdt å lese

25 kristne bøker verdt å lese

iTro gir deg et utvalg kristne bøker som er vel verdt å sjekke ut i sommer.

Lest

Her finner du en oversikt over gode kristne bøker.

Denne saken ble først publisert i oktober 2019.

Vi vet alle at Bibelen er boka med stor B for alle kristne.

Men – det finnes også massevis av annen god oppbyggelig litteratur som er verdt å lese. Noen bøker handler direkte om disippelgjøring eller evangelisering, mens andre går mer i dybden på apologetiske eller tyngre teologiske temaer. I tillegg finnes det mange romaner som kan lære oss mye om menneskelighet, sannhet, Guds storhet og ikke minst nåde.

Det er rett og slett bare å begynne å lese! Her har vi samlet mange bøker det kan være verdt å sjekke ut.

Bøker om misjon og evangelisering

 

Ut av saltbøssa – Becky Pippert

En bok som handler om hvordan man kan dele troen sin med andre mennesker på en naturlig måte.

 

 

Den uimotståelige revolusjonShane Claiborne

I denne boken utfordrer den kristne aktivisten oss til å gjenoppdage Jesu kjærlighet for de fattige, og oppfordrer oss til å bry oss om sosial rettferdighet.

 

 

Livsfarlig tro –  Tom Doyle

Denne boken gir oss et innblikk i livene til kristne som lever under sterk forfølgelse. Men selv under denne forfølgelsen finner de en glede og rikdom som overgår smerten. De oppmuntrer kristne i vesten, både til å dele evangeliet og til å oppdage den samme gleden i Jesus.

 

Guds GalskapNik Ripken

Nik og familien var i en årrekke misjonærer i noen av de områdene i verden hvor det er farligst å være kristen. Denne boken ble til etter en reise der han møtte flere kristne som lever under forfølgelse. Vi får høre historier fra flere forskjellige steder i verden der det er vanskelig å være kristen.

 

Livet som kristen

 

Crazy LoveFrancis Chan

En bok der forfatteren ønsker å sette lys på den ufattelige kjærligheten Gud har for oss, og hvordan denne kjærligheten forandrer oss.

 

 

Målrettet livRick Warren

En skikkelig bestselger! En bok der du får utforske meningen med livet, og hva Gud ønsker å bruke deg til.

 

 

Kunsten å forme livet – plastisk teologi  – Stian Kilde Aarebrot

Kunsten å forme livet er en bok som handler om hvordan vårt liv formes av tiden vi lever i, og hvordan vi selv kan ta grep og forme livet vårt ved å endre vanene våre. Forfatteren skriver om hjerneforskning og teologi, men han klarer å gjøre det på en enkel og lettfattelig måte.

Sjekk ut intervjuet iTro gjorde med Stian. 

 

Den bortkomne sønn vender hjem – Henri J.M. Nouwen

Sterk og tydelig bok om identitet.

 

 

 

 

RadikalDavid Platt

David Platt prøver i denne boken å utforske hva det rent praktisk vil si å være Jesu disippel, og oppmuntre leseren til å leve et radikalt liv i etterfølgelse.

 

 

The radical discipleJohn Stott

John Stott er en av de største teologene som har levd i vår tid. Han har skrevet mange viktige bøker om store emner. Men denne lille boken er den siste han skrev før han døde. Han ville at den skulle være hans arv til unge kristne i dag. Her plukker han ut 8 områder vi som disipler av Jesus skal vokse i.

 

Klassikere eller klassiske temaer

 

Nådens gåtePhilip Yancey

Hva er det som er så spesielt med nåden? Philip Yancey vier en hel bok til dette spørsmålet, når han forteller ulike historier om nåde, tilgivelse og nådeløshet. «Det eneste som er hardere enn tilgivelse, er alternativet» skriver han.

Egil Svartdahl sa en gang: «Istedenfor å lese mange dårlige bøker, leser jeg heller noen gode bøker flere ganger. En slik bok er Nådens Gåte.»  

Knowing GodJ. I. Packer

En bok som ønsker å hjelpe kristne til å oppdage gleden, æren og underet som ligger i å kjenne Gud.

 

 

Djevelen dypper pennenC. S. Lewis

Hjerneføde som hjelper deg å avsløre Djevelens strategier for å holde oss unna Jesus.

 

 

Se det i øyneneC. S. Lewis

I denne boken utforsker Lewis hva kristen tro egentlig er. Den forklarer rett og slett hva vi som kristne tror på, og hvorfor vi tror på det.

Mer om denne boken i denne anmeldelsen. 

 

OrthodoxyChesterton

Klassisk apologetikkverk. I denne boken prøver Chesterton å forklare hvorfor han mener at kristendommen er troverdig.

 

 

 

Andaktsbøker

 

Du er elsketHenri J.W. Nouwen

Nouwen var en katolsk prest og professor på Harvard og Yale, som valgte å gi slipp på alt og heller jobbe på et hjem for utviklingshemmede. Han skriver tekster som når rett inn i hjertet. Anbefales for de som er ute etter noen dype tanker til hverdagen.

 

Trygg i dagAsbjørn Kvalbein

En klassisk andaktsbok med 365 korte stykker der forfatteren har tatt utgangspunkt i fortellinger, sitater og salmevers.

 

 

De fulgte JesusPeter og Joel Halldorf

En bok som forteller historier om mennesker som fulgte Jesus. Sjekk ut anmeldelsen gjort på iTro.

 

 

 

Ferdig prestertMaria Celine Lundeby

En andaktsbok som løfter frem sannheten om at Jesus har gjort alt som trengs, du trenger ikke legge til noe. Nåden er radikal på denne måten. Gud mener at du er verdifull.

Sjekk også ut Svein Arne Lundebys bok til gutta. 

 

Røff guide til BibelenAlf Kjetil Walgermo

En guide til den aller viktigste boka.

Sjekk ut iTros anmeldelse. 

 

 

 

Andre bøker

 

Det er mye man ikke måThomas Sjødin

En bok med refleksjoner over temaer som tiden, troen og kjærligheten. En protest mot prestasjonssamfunnet og hverdagsstresset.

 

 

UnashamedChristine Caine

Dama som stiftet A21 forteller oss gjennom denne boken sin historie om sin egen oppvekst og kamp mot skammen. En sterk bok som oppmuntrer og utfordrer.

 

 

BoundariesHenry Cloud & John Townsend

En bok som løfter frem viktigheten av å sette grenser, og å tørre å si nei for å få en mer balansert hverdag. Dette gjelder for alle deler av livet, også i det kristne arbeidet.

 

 

«De elendige» eller «Les Miserables» – Victor Hugo

En helt fantastisk roman som forteller hvordan nåden kan forvandle mennesker. Det er så mye i denne boken som viser oss hvordan nåde ser ut i praksis. I tillegg, så er den spennende og lettlest. (Finnes i en original versjon og en forkortet – begge er gode, men les den forkortede versjonen om du er i startfasen av din lesekarriere.

 

NarniaC. S. Lewis

En barnebok-klassiker man burde lese flere ganger i livet. Fortellingen om løven, heksa og klesskapet er full av symbolikk og peker sterkt på Jesus.

 

 

 

God lesning!

Takk for boktips: Simeon Ottosen, Nils-Kåre Bøe, Hæge Aasmundtveit, Karianne Bøe,  Christian Lilleheim, Jørgen Sjaastad og Ingjerd Våge.

Lest

Her finner du en oversikt over gode kristne bøker.

Denne saken ble først publisert i oktober 2019.