Røff guide til Bibelen

Røff guide til Bibelen

Innholdsrik bok om den aller viktigste boka.

Lest

«Røff guide til Bibelen» er skrevet av Alf Kjetil Walgermo, som er kulturredaktør i Vårt Land, og har fått strålende anmeldelser.

Boken er utgitt av Samlaget og kan kjøpes her.

Alf Kjetil Walgermo har skrevet en spennende og lærerik guide til den aller viktigste boka i verden. Boken er skrevet som en oversikt og en slags forklaring av bøkene i Bibelen. Den forklarer hovedinnholdet, bok for bok, og forteller litt om hva man i forskjellige sammenhenger har lagt vekt på. Målet blir å skape nysgjerrighet og gi leseren et ønske om å se mer av hva denne boken har betydd og betyr i samfunnet. Den er full av kulturelle referanser som trekker linjer til hvordan Bibelen absolutt har påvirket språket vårt og kulturen vår.

Bruksbok

Man kan bruke denne boken på mange forskjellige måter. Den er skrevet slik at de som aldri har åpnet Bibelen vil kunne forstå og lære om hva den inneholder, men også slik at de som har lest mye vil kunne se nye sider og bli enda mer glad i Bibelen. Det er mulig å bruke den som et slags oppslagsverk før man setter i gang med lesingen av en ny bok eller for å få et lite overblikk over de store linjene. Jeg følte at mange av kapitlene ble som små andakter, der jeg fikk en ny nysgjerrighet til å studere det som står skrevet i Bibelen. Den gav meg også tankevekkere som førte til mer undring og refleksjon rundt de viktige spørsmålene i livet. Den er absolutt å anbefale.

Boken er skrevet på nynorsk. Jeg vet hva du tenker, men ikke la deg skremme. Språket er levende, livsnært og godt forståelig. Det kan ikke bli feil når du har muligheten til å forbedre sidemålskarakteren (eller hovedmål) mens du lærer masse nytt og spennende om Bibelen.

Bibelglede for alle

Forfatteren er ærlig om det som kan være vanskelig å forstå i bibelen, og har ikke latt være nevne det som kan virke uforståelig eller hardt. Han løfter også frem de virkelig vakre tekstene og historiene som mennesker til alle tider har kjent seg igjen i og funnet trøst i. Boken reflekterer en moden og prøvet tro, men også en nysgjerrighet og iver etter å forstå mer. Den vil gi flere perspektiver på betydningen av Bibelen og innholdet i Bibelen, og absolutt bidra til mer interesse og Bibelglede.

«Røff guide til Bibelen» er et hett gavetips, både til den som er skeptisk til Bibelen, nysgjerrig på Bibelen eller elsker Bibelen.

 

Lest

«Røff guide til Bibelen» er skrevet av Alf Kjetil Walgermo, som er kulturredaktør i Vårt Land, og har fått strålende anmeldelser.

Boken er utgitt av Samlaget og kan kjøpes her.