iTro-sakene vi husker best fra 2022

iTro-sakene vi husker best fra 2022

iTro-redaksjonen tar en titt på sakene de har skrevet det siste året.

2022 nærmer seg slutten, og dermed så redaksjonen seg nødt til å mimre litt om hva de har holdt på med det siste året. Med en ny sak ute hver eneste dag, er det mye å ta av.

Alle i redaksjonen deler her to av sakene de husker best: Én sak de skrev selv og én noen andre har skrevet.

Håvard Sande:

Frykter vi mennesker mer enn Gud?

– Jeg husker den fordi jeg tror det er et aktuelt tema for kristne i 2022. Et vanskelig tema og som i aller høyeste grad også gjelder meg selv.

50 shades of bullshit

– Utrolig treffende sak om tema som er tabu i det norske samfunnet, men også blant kristne. God og fengende tekst om et stort og viktig tema!

Marie Norbakken:

«Er du sånn superkristen?»

– Husker den fordi det er et veldig aktuelt spørsmål vi før eller siden vil møte på. Ordet superkristen kan være vanskelig, men som disipler er vi kalt til å være kristne i møte med ikke-kristne og forkynne Gud til de vi møter.

Hvorfor kaster vi bare ut garnet NOEN steder når vi fisker mennesker?

– Dette er en viktig påminnelse og sant. Tror mange går med tanken om at «nei, han kan aldri bli kristen, så der er det ikke vits å prøve en gang». Men faktumet er jo at det er det vi er kalt til – å dele evangeliet med alle. Vi er ikke kalt til å avgjøre hvem som skal tro og ikke, hvem som er kristne og ikke.

Håkon Rydland:

Hva ett år som gift har lært meg om å være en god ektemann

– Som gift på andre året har jeg lært litt av hvert om både meg selv, kona og livet sammen. Jeg ønsker å ufarliggjøre erkjennelsen av egne feiltrinn i ekteskapet fordi jeg tror mange har lignende erfaringer som de føler seg alene om. Samtidig vil jeg vise hvor vanskelig det er for oss å elske uselvisk og hvor avhengige vi er av Guds uselviske kjærlighet, også i ekteskapet.

Alle kristne har en befaling om å være vitner som forteller verden om Jesus

– Tenk om misjonssakene til iTro hadde vært like bra clickbait som saker om sex? Satt på spissen: Misjonssakene blir ikke mest lest, men de er kanskje noen av de viktigste sakene for å motivere oss til verdens viktigste oppdrag! Jeg likte denne saken spesielt fordi den trekker fram noen gjennomgående misforståelser rundt misjonsbefalingen.

Aase Victoria Wangen:

Gud har skapt oss som mann og kvinne, men Gud har ikke skapt stereotyper

– Samtalen rundt kjønn opptar mange, og berører mange på det dypeste. Men til tross for at vi ønsker å være et tolerant og mangfoldig samfunn, er det ofte vanskelig å komme med ytringer som går imot hovedstrømmen i samfunnet. Da kan en del perspektiver bli borte.

– Jeg tror denne teksten har noen av disse perspektivene som er viktig at kommer frem i samtalen rundt kjønn.

Ikkje alle er velkomne

– Det er en viktig påminner om at vi er forskjellige som mennesker, og at vi ikke må prøve å presse vår kultur eller personlighet på andre folk. Det er trist når folk skal føle at de ikke passer inn i sitt kristne fellesskap fordi de ikke for har samme interesser eller uttrykksmåte som «alle andre».

– Det er nydelig med kristne fellesskap bestående av vidt forskjellige folk, med hver sine uttrykk og interesser. Jeg tror det er sånn Gud vil ha det.

Ole Johan Bredvei Hvarnes:

Hva gjør man når venner slutter i kirken?

– I denne saken forsøkte jeg å sette ord på noen ting jeg tror alle kristne kan kjenne seg igjen i, men likevel aldri prater om. Responsen jeg fikk i etterkant tyder på at jeg var inne på noe. Vi må slutte å late som ingenting.

– Heldigvis handler ikke evangeliet om våre følelser eller hvor spennende vitnesbyrd vi har

– Kollega Håvard Sande setter ord på noe viktig i sitt vitnesbyrd: At vi alle bærer på våre egne vitnesbyrd, selv om alle kanskje ikke er like spektakulære. Man må ikke ha en ekstraordinær historie for å frimodig dele den med andre.

Nils Kåre Bøe:

Breaking: Misjonssambandet kjøper Chelsea FC

– Årets aprilsnarr om at Misjonssambandet skulle bruke pengene fra et stort eiendomssalg til å «sportsvaske» omdømmet sitt, fikk sitt høydepunkt da Manchester United-supporter Håvard Sande måtte omfavne både sportsvaskingskonseptet og Chelsea FC.

«Det er vel en mening med det…?»

– Jørgen Storvoll fortalte om hvordan kristne ikke er fritatt for lidelse, og hvordan det i slike situasjoner er viktig å snakke ærlig om livet, behovet man har for venner og de nye perspektivene Jesus kan gi.

Hvilken sak husker du best fra året som har gått?