Nyttårsforsettene som varer

Nyttårsforsettene som varer

Nyttårsforsettene blir ofte et bevis på målene vi ikke klarer å fullføre. Hva om nyttårsforsettene kunne blitt til livsforsett?

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Vi har alle vært borti dem. Nyttårsforsettene som varer for en stund, før vi ikke lenger klarer å holde på dem, og vi er igjen tilbake i de samme vanene og rutinene som året før.

Nyttårsforsetter som ryker

Hvorfor klarer vi ikke å holde på og fullføre de fleste nyttårsforsettene?

Vi setter høye krav og forventninger til oss selv om å gjøre noe vi ikke har gjort før

Et nyttårsforsett er ett eller flere mål man setter seg for det nye året. Det kan for eksempel være å lære seg en ny hobby, bli flinkere til å møte venner, spise mindre godteri eller lese mer i Bibelen.

Grunnen til at vi ofte opplever at vi ikke klarer å holde på nyttårsforsettene, tror jeg handler om at vi har for store ambisjoner. Vi setter høye krav og forventninger til oss selv om å gjøre noe vi ikke har gjort før, eller noe vi tidligere ikke har klart, men som vi nå tror vi skal klare, og ofte på veldig kort tid.

Nyttårsforsettene blir fort mål vi skal nå, og når de er nådd, hva nå? 

Hva med å erstatte nyttårsforsettene

Hva om vi løfter blikket litt. Blikket på et helt liv. Kanskje vi heller skulle formet noen livsforsett? Noen tanker og mål om hvordan du ønsker å leve livet ditt og hvordan du vil bli husket av menneskene rundt deg.

Hvilke spor vil du sette i eget og andre sine liv?

Jeg tror om vi klarer dette. Å sette store, men realistiske mål. Mål som vi må jobbe for, og som over lengre tid vil forme oss, så vil det være mye mer bærekraftig og forvandlende mål enn det ene nyttårsforsettet du hadde i tenårene.

Du har så utrolig mange gode kvaliteter i livet som ikke måles av nyttårsforsetter, heldigvis.

Nyttårsforsett kan være en bra ting, men ikke la deg skuffe over at du ikke klarer å fullføre de. Du har så utrolig mange gode kvaliteter i livet som ikke måles av nyttårsforsetter, heldigvis. Og om du setter deg noen nyttårsforsetter, kanskje de kan være starten og hjelp på veien mot et livsforsett?

Bruk det nye året på å forme ditt liv – ditt livsforsett

Mål, drømmer, ønsker og ambisjoner som setter en retning for livet ditt. HVEM du er, HVEM du ønsker å være, HVA du ønsker å bli husket for og HVEM Gud har skapt deg til å være.

Kanskje skal dette nye året være starten på et livsforsett?

Lightstock

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.