Bruk høsten til å søke Gud på nytt

Bruk høsten til å søke Gud på nytt

I stedet for å bare gå inn i vante vaner, har du nå muligheten til å kjenne etter hva du egentlig vil i livet.

Tema

Tema på iTro i august er «Begynnelse».

Sommeren er på hell, og sakte, men sikkert begynner hjernecellene våre å bevege seg fra sommermodus til oppstartsmodus. Vi begynner å planlegge høsten, tenke igjennom hvordan vi vil bruke tiden vår og definere hvilke mål vi ønsker å oppnå.

Eller, kanskje du heller prøver å holde fast på sommeren til siste sekund?

Uansett – forandring kommer.

Fordelen med nye begynnelser er at de gir oss rom til å være kreative. I stedet for å bare gå inn i vante vaner, har du mulighet til å kjenne etter hva du egentlig vil i livet.

Kanskje er det også et spørsmål om hvem du ønsker å leve for?

«Perfekt» kristen?

For vi som er kristne lever ikke lenger for oss selv. Paulus sier det sånn: «Jeg er korsfestet med Kristus; jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg.» Gal 2,19b-20.

Skal jeg være ærlig, så tror jeg Paulus har kommet litt lenger i troslivet sitt enn det jeg har. For det hender jeg setter meg selv på førsteplass i livet mitt. Innimellom. Okay, hele tiden. Og jeg tror ikke jeg er den eneste.

Selv om man har tatt imot Jesus, så betyr ikke det at man automatisk blir en «perfekt» kristen. Det er heller ikke målet vårt; målet er å stadig skal la Gud jobbe i oss så vi blir mer lik ham. Det er en livslang prosess.

«Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.» Fil 1,6.

Søke Gud på nytt

Nå som du skal inn i en ny høst, vil jeg oppmuntre deg til å bruke tiden framover til å søke Gud på nytt.

Det er alltid nye sider av Gud vi kan oppdage. Enten det er i bønn, tilbedelse eller bibellesning, alene eller sammen med andre kristne. Kanskje er det til og med i møte med de som ikke er som oss selv, de som lider – som Gud ser og lider sammen med.

Er du villig til å gå ut av den vante komfortsonen din i høst, og bruke tiden til å be Gud vise deg mer av hvem han er, og til å ta imot dem han sender i din vei?

Les mer om tema «Begynnelse» på iTro i august.

Tema

Tema på iTro i august er «Begynnelse».