Hvordan kan man vite om et kall virkelig er fra Gud?

Hvordan kan man vite om et kall virkelig er fra Gud?

Tanken om kall er superpopulær i kristne miljøer, men leder også med seg frustrasjon og frykt blant de av oss som ikke enda har funnet ut av hva dette kallet innebærer.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne teksten ble opprinnelig publisert i nettmagasinet RELEVANT, og er oversatt og gjengitt med tillatelse. Les teksten i sin helhet på engelsk her.

Jeg brukte å mislike spørsmål som handlet om kall da jeg var yngre.  Det virket som om jeg burde ha hele Guds plan for livet mitt lagt klar før jeg var ferdig med studiene.

Temaet er superpopulært i kristne miljøer, men leder også med seg frustrasjon og frykt blant de av oss som enda ikke har funnet ut av hva dette kallet innebærer.

Jeg skulle ønske jeg som ung visste at tanken om Guds kall for livene våre handler om noe bredere enn kun hvilken karrierevei man skal ta, eller om man skal reise ut som misjonær.

Det er likevel mulig å finne ut om kallet er fra Gud

Et kall er helt enkelt at Gud beveger hjertene våre mot en spesiell tjeneste i hans rike. Et kall kan være for en spesiell situasjon, for en del av livet eller for hele livet. Alle kristne har det samme kallet – å leve et liv i lydighet til Gud, men hver kristen har også et individuelt kall. 

Når vi kjenner at vi har lyst til noe, og lurer på om dette kanskje kan være noe Gud kaller oss til, kan det være vanskelig å vite om dette kun er våre egne ønsker eller om det faktisk er Gud som arbeider i kulissene. Det er likevel mulig å prøve å finne ut om kallet er fra Gud, og her er noen måter vi kan vite at det er Gud som står bak: 

Et kall fra Gud vil aldri gå imot det som står i Bibelen

Dette virker kanskje selvfølgelig, men det er ganske lett for oss å holde fast på ønsker som ikke helt passer til hvordan Bibelen kaller oss til å leve. Gjør det du føler deg kalt til at du synder, er det ikke fra Gud. Guds kall til oss vil alltid føre oss nærmere ham, ikke føre oss bort (2 Kor 10,4-6 og 2 Tim 3, 16-17).

Et kall fra Gud vil alltid følges av hans fred og alt annet vi måtte trenge for å fullføre oppgaven

Noen ganger ber Gud oss om å gjøre ting som virker skremmende eller store, men selv om vi blir redde vil Gud møte frykten vår med sin overveldende nåde og fred. Han vil aldri kalle oss til å gjøre noe som han ikke samtidig utruster oss til. (Matt 11,28-30, Fil 4,7)

Et kall fra Gud følges ofte av bekreftelser

Når Gud kaller oss til en oppgave vil vi ofte møte situasjoner eller andre mennesker som på en måte kan bekrefte at dette er et kall fra Gud. Dersom du er usikker på ditt potensielle kall akkurat nå, spør Gud om Han kan gjøre det klarere for deg gjennom å sende en form for bekreftelse. Han ønsker ikke at du skal være forvirret, så ikke nøl med å be ham om visdom. (1 Tess 5,16-21, James 1,5) 

Et kall fra Gud resulterer alltid i at Gud løftes opp

Våre kall kan og vil ofte føre til at vi får det bra selv, enten gjennnom at vi vokser eller ved å velsigne oss – men til slutt vil alle Gudgitte kall peke tilbake på Ham. Dersom kallet ditt ser ut til å handle mest om din egen glede og suksess, uten tanke eller takk til Gud, er det aller mest sannsynlig ikke et kall fra Gud. (1 Kor 10:31, 2 Tess 1,11-12).

En viktig ting man må huske på når man prøver å finne ut hva Gud vil bruke en til, er å være lydig. Dersom du søker Guds vilje med et villig hjerte vil han vise deg hva kallet ditt er, og jeg oppmuntrer deg til å gjøre det Han kaller deg til – med en gang! Jo raskere vi responderer, jo raksere kan han begynne å arbeide gjennom oss.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne teksten ble opprinnelig publisert i nettmagasinet RELEVANT, og er oversatt og gjengitt med tillatelse. Les teksten i sin helhet på engelsk her.