Lovsyng vår Herre den mektige Konge med ære!

Lovsyng vår Herre den mektige Konge med ære!

Månedens tema er tilbedelse og vi sier: "Kjør desember!"

Leder

Ukas leder er skrevet av iTro-journalist Maria E. Halsne.

Her introduserer hun månedens tema for iTro i desember.

Vi tror på en stor Gud. En skapende, allmektig, kjærlig, god, nåderik og rettferdig Gud. En Gud som fortjener vår tilbedelse! Rett og slett på grunn av den han er.

Vi har ikke en Gud som kun soler seg i tilbedelsen og lar oss være alene. Vi har en Gud som ønsker at vi skal lære å kjenne Ham og leve nært til Ham. Da vi under syndefallet valgte Ham bort, ble hans største ønske at vi skulle ha mulighet til å komme tilbake til ham.

Gud er kjærligheten selv, og tåler ikke ondskap. Da vi valgte ondskapen og vår egen egoisme, hadde Gud allerede laget en plan for å utslette ondskapen og dra oss tilbake til seg. Denne planen starter med Jesusbarnet i krybba på julaften.

Gud ble menneske. Gud ble menneske slik at vi kan vite hvordan han er, slik at vi kan kjenne ham – og Gud ble menneske for å fullføre planen sin. Barnet i krybben er underet som viser oss at Gud kjemper for oss og ønsker å komme nær.    

Julen er virkelig en tid for tilbedelse!

Godbiter i ventetida

Denne måneden setter vi derfor fokus på tilbedelse på iTro. Du skal få høre mer om hva tilbedelse er og hvordan det kan se ut i hverdagen. Vi kan tilbe Gud med hele livet vårt, også på skolen eller på jobb, men hvordan?

Din første assosiasjon til ordet tilbedelse er kanskje lovsang. Hvorfor synger vi egentlig for å tilbe Gud?  Og hvorfor kan tilbedelse og lovsang se så forskjellig ut i forskjellige kulturer? 

Når vi snakker om tilbedelse er det heller ikke til å komme unna at vi alle har en lei tendens til å tilbe andre enn Gud. Dette skal vi også høre mer om denne måneden.

Holly Jolly Christmas

Temaet for måneden er tilbedelse – men desember betyr også at det nærmer seg jul! Det vil prege iTro og du kan glede deg til spennende julekalenderinnslag, tidenes juleserie som handler om profetiene om Jesus og generelt god julestemning.

Du bør heller ikke gå glipp av slagere som nyttårsquiz og wrap-up av iTro-året når måneden går mot slutten.

Kjør desember!

Leder

Ukas leder er skrevet av iTro-journalist Maria E. Halsne.

Her introduserer hun månedens tema for iTro i desember.