-Det er mange områder i Norge hvor navnet Jesus er hørt, men ikke kjent

-Det er mange områder i Norge hvor navnet Jesus er hørt, men ikke kjent

Mari hadde aldri trodd hun skulle bo på østlandet. Til høsten tenker hun å flytte til Elverum.

Misjon

NLM ung ønsker gjennom prosjektet Ung:Tro å oppfordre og utfordre folk til å starte kristent barne- og ungdomsarbeid på nye steder. Som følger av dette har det blant annet blitt startet arbeid i Harstad, Manglerud og Trondheim.

Det er mange steder i Norge der det er veldig få kristne, og hvor det ikke drives noe aktivt kristent arbeid.  Når man etterhvert skal velge seg et sted å bo, for eksempel som student, kan det være lurt å ikke bare tenke på hva man skal studere, men også spørre seg selv: «Hvilket sted hadde trengt et kristent arbeid?»

Ung:Tro

Ifølge NLM ung  finnes det fortsatt mange steder der det trengs nye krefter for å fornye eller for å starte opp kristent barne- og ungdomsarbeid. I videoen under presenteres noen av stedene som man tror vil være strategiske å bosette seg på.

(saken fortsetter under videoen)

Områder med veldig få kristne

Under listes det opp flere steder med antageligvis få kristne, lite kristnet arbeid, og få muligheter for mennesker til å bli kjent med Jesus og andre kristne. Kanskje er du en av de som kan være med  å spre verdens viktigste budskap på et av disse stedene?

  • Oslo øst (Sentrum øst, Søndre Nordstrand, Øvre Groruddalen)
  • Byer  i Nordland (Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund)
  • Indre Sogn (Årdal, Lærdal)
  • Finnmarkskysten (Båtsfjord, Berlevåg, Vardø, Vadsø)
  • Østerdalen (fra Røros til Elverum)
  • Rjukan
  • Drøbak
  • Kristiansund

(Statistikk presentert av Hans Kristian Skaar på NLM ung sitt landsmøte i 2017)

Mari vil flytte til Elverum

Ei av dem som skal flytte og studere til høsten er Mari Giskegjerde, fra Ostereidet utenfor Bergen. Hun går dette året på Gå Ut Senteret i Trondheim. Til høsten skal hun studere sykepleie.

I april ble det publisert en video på Facebook hvor hun og Håkon Rydland oppfordret folk å flytte til Elverum. Vi i iTro synes dette er spennende, og ønsker dermed å stille Mari noen flere spørsmål rundt dette.

Gud ga meg et voksende hjerte for Norge

–  Hvorfor har du lyst til å flytte et sted i Norge med lite kristent arbeid?

– Hjertet mitt har alltid vært vendt utover til andre nasjoner, og jeg har alltid hatt lyst til å dra ut som misjonær. Men så opplevde jeg at Gud ga meg et voksende hjerte for folket her i Norge også.

– Sannheten er at det også er mange områder i Norge hvor navnet Jesus er hørt, men ikke kjent. Flere steder er det mangel på menigheter og kristent arbeid, som gjør at mulighetene for å bli kjent om Jesus i disse områdene er få.

Jeg ønsker og håper også å inspirere andre kristne til å gjøre noe liknende.

Mari forteller at det finnes litt kristent ungdomsarbeid i Elverum, men at det er fortsatt stort behov for flere kristne. Hun forteller også at hun ønsker å engasjere seg for studenter og nye landsmenn.

«Du skal ikke si: Jeg er ung! Overalt hvor jeg sender deg, skal du gå, og alt jeg befaler deg, skal du si. Jeremia 1,7

Våg å handle – våg å feile

– Da du fikk denne ideen, hvordan gikk du fram?

– Først måtte jeg og Håkon be over det. Vi trengte å løfte det fram for Gud, og be om Hans ledelse. Bønn er vårt beste og mektigste redskap.

Selv om Mari ønsket å flytte til et nytt sted, visste hun ikke hvor. Derfor tok hun kontakt med Ung:Tro for å få inspirasjon og veiledning til hvor det var strategisk å flytte. Da hun gikk for Elverum, startet prosessen med å spørre folk.

Frykten av å feile kan til tider hindre oss i å utføre ideer, drømmer og visjoner. Kanskje til og med at vi ikke våger å gi Gud plass til å lede.
Likevel legger ikke Mari skjul på at det kan være utfordrende å stole på Guds ledelse.
– Man hører ofte kristne fortelle at det er vanskelig å høre Guds stemme og vite Hans fulle vilje, noe jeg ofte kan være enig i. På samme tid tror jeg det handler mye om tålmodighet ovenfor Gud, invitere Han til å lede stegene og så faktisk våge å ta stegene. Jeg må prøve å slippe taket på alt jeg holder fast på for å legge det i Guds hender.
Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ende opp på Østlandet!

Det er fremdeles mulig å bli med til Elverum

Finnes det noen måter iTro-leserne kan bidra på?

– Først og fremst bønn! Selv om jeg ofte har vanskeligheter for å helt hvile i bønn, har jeg gjentatte ganger erfart bønnens kraft i denne Elverums-prosessen. Gud hører og Han svarer, men ikke alltid slik vi forventer. Jeg hadde for eksempel aldri trodd jeg skulle ende opp på Østlandet!

Jeg kommer med mine to fisker og fem brød, gir dem til Gud og inviterer Han til å velsigne det og bruke det slik Han ønsker i Elverum.
– En annen praktisk måte å bidra på er å BLI MED! Vi ønsker og trenger fremdeles å få flere med på laget. Jeg flytter ikke i forventing om at det skal skje store vekkelser når jeg kommer. Jeg kommer med mine to fisker og fem brød, gir dem til Gud, og inviterer Han til å velsigne det og bruke det slik Han ønsker i Elverum.
Hvis du synes Ung:Tro virker spennende, kan du sende en uforpliktende mail til ung@nlm.no og høre om muligheter for å flytte strategisk til høsten eller senere. Ønsker du å bli med eller høre mer om Elverumsplanene, kan du for eksempel sende en melding til Mari Giskegjerde.
Privat // Kristine Jaabæk

Misjon

NLM ung ønsker gjennom prosjektet Ung:Tro å oppfordre og utfordre folk til å starte kristent barne- og ungdomsarbeid på nye steder. Som følger av dette har det blant annet blitt startet arbeid i Harstad, Manglerud og Trondheim.