– Det viktigste for meg var at Gud ble æret gjennom det jeg skulle gjøre som russepresident, forteller Karen

– Det viktigste for meg var at Gud ble æret gjennom det jeg skulle gjøre som russepresident, forteller Karen

På en offentlig skole i Stavanger ble Karen russens president, noe hun ikke hadde planer om.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Det er mai, det er vår, det går mot sommer og det er russetid. I år som i tidligere år innebærer det russeknuter, og noen av de kan være som følgende:

  • Ha sikker sex med 7 stk på en uke
  • Ha sikker sex med en i russestyret
  • Ha sikker sex på offentlig sted
  • Ha sikker sex med to samtidig

– Var det slike knuter på din skole også, Karen?

– Ja, egentlig så var det verre før. I fjor når jeg var president så fikk jeg lov å være med å fjerne mange knuter som handla om sex. Det gjorde vondt å sende lista ut og si at det var greit, for jeg fikk jo ikke fjernet alle jeg ønsket.

Karen Roland var russepresident på en offentlig videregående skole i Stavanger i fjor, det hadde hun ikke noe særlig lyst til i utgangspunktet.

– Hvordan gikk det til?

– Rett før valget tenkte jeg å ikke gjøre så mye ute av russetiden, men heller bruke tiden i menighet og med venner. Jeg hadde jo ikke vært kristen så veldig lenge, og ville ikke inn i et drikkemiljø igjen. Men så var Gud veldig tydelig med meg: Er du villig til å stille som president? Og jeg var egentlig sjokkert. Men jeg endret tankesettet mitt og sa at da må du være med Gud, dette må være fra deg, for jeg klarer det ikke selv.

En tydelig president-tale

Karen holdt sin tale før hun ble valgt som president, og der var hun veldig tydelig på hvem hun var og hva hun sto for. Hun nevnte konkret at hun var kristen og at hun var avholds.

– Det viktigste for meg var at Gud ble æret gjennom det jeg skulle gjøre som president, og da ville jeg være tydelig på hva jeg sto for.

– Er alle russ så crazy som man kan få inntrykk av gjennom knutene? 

– For mange russ så tror jeg at disse knutene er mest en tradisjon. Man kan se dem og le av dem, men gjør ikke noe ut av alle. Allikevel så er det jo skummelt å ha slike knuter, og jeg fikk dårlig samvittighet for å godkjenne knutelisten.

Jentene har blitt mindre «slutty»

– Det gikk jo et rykte om at jentene på skolen endret seg etter du ble president, hva handlet det om?

Hun ler og forteller om årsaken til ryktet.

– Det er et rykte som gikk litt via-via, og var at noen hadde hørt gutta si i garderoben at «jentene har blitt mindre slutty etter at Karen ble president». Det er jo et litt gøy «resultat» å høre, siden jeg var opptatt av å bli brukt i det jeg sto i.

Jeg ser på russetiden som en misjonsmark

Karen forteller også om mange ting hun måtte være med på som president som ikke alltid var like gøy, men heller bare trist og vondt å se.

Samtidig fikk hun være med å kjøre rundt på sine medruss og ha gode samtaler innimellom, og mot slutten var det gjerne de ikke-kristne som ville høre «Frihet» og annen lovsang som Karen pleide å ha på i bilen.

– Det er kjekt å se frukter av ting som vi var lydige og sto fast på i fjor, når det gjerne sto på som verst.

– Har du noen råd til de som er nokså alene som kristne russ?

– Jeg tror mitt beste tips er å virkelig tviholde på Jesus, Hans ord og fellesskap. Jeg var veldig bevisst på at om jeg skulle gjøre dette, måtte jeg bruke enda mer tid med Gud enn noen gang før selv om det var travelt. Han måtte være førsteprioritet.

– Jeg tror det er veldig lett at man tenker at russetiden blir en tid hvor man skal prøve ting man tidligere har holdt seg unna, bare fordi man er russ. Jeg ser på russetiden som en misjonsmark som virkelig trenger russ som er stolte over evangeliet og villige til å dele de gode nyhetene.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.