5 sunne tips til et nåværende eller fremtidig ekteskap

5 sunne tips til et nåværende eller fremtidig ekteskap

Et godt ekteskap begynner i det små, og forventningene formes gjerne før man har kjæreste.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne artikkelen er hentet fra Relevant Magazine og oversatt med tillatelse.

Det føles som om det var i går at jeg gikk på videregående og møtte mannen min Russ for første gang. Hjertet banket veldig den første gangen vi snakket sammen, og jeg fant ut at han var sønn av en pastor.

Han var alt jeg hadde forestilt meg at min fremtidige ektemann skulle være – en kristen som ville bli mer og mer lik Jesus, kjekk, smart, behandlet meg bra og fikk frem eventyrlysten i meg.

Utrivelige kommentarer

Vi giftet oss 5. juni 2010. Jeg ble 20 år like før, og han var 19. Vi fikk kommentarer fra folk som ikke kjente oss, om og om igjen; «Lykke til med å få det til å fungere!» «Vent til forelskelsen er over…» «Håper det varer!»

Er det slike råd man gir til ektepar nå? Kanskje det er det som er galt med ekteskap i dagens samfunn – i stedet for å gi paret forbønn, oppmuntring og hjelp til et godt ekteskap – så retter man pekefinger mot dem, river ned og ler av konseptet ekteskap fordi det er dømt til å gå galt.

Vi må endre tankesettet vårt og lære å investere i ekteskapene, og heller utruste til suksess.

Heldigvis hadde jeg og Russ massiv støtte fra familiene våre. De ba masse for forholdet vårt, oppmuntret oss til å være aktive i kirken, lese Bibelen sammen, be sammen og unngå å en gang tenke på skilsmisse.

Kjærlighet er mer enn en følelse.

Vi har begge kontakt med flere par som giftet seg som unge, og som nå er separert eller i ferd med å bli det. De sier ofte at de ikke har følelser for hverandre lenger.

Kjærlighet er mer enn en følelse, mer enn sommerfugler i magen. Kjærlighet er en livslang forpliktelse. Kjærlighet er å møte motgang sammen, å lene seg på Jesus sammen og det å lære å lene seg på hverandre når ting virker uutholdelige.

Ekteskap kan beskrives som å bestige et fjell – utfordrende, noen motbakker, men i nydelige naturomgivelser.

Hjertet mitt lider for unge ekteskap i dag.

Her er 5 ting som sunne gifte par husker – i hvert stadie.

1. Ikke la samfunnet dra dere ned

Dere vil møte mange som vil fortelle dere at ekteskapet vil mislykkes. Dere kan også ha nære venner som ikke er støttende, høre kommentarer som gjør at du stiller spørsmål ved din egen avgjørelse og kan komme i tvil om at ekteskapet vil vare.

Vær aktive i kirken, les Bibelen sammen, be sammen og ha sex. Vær eventyrlystne, lag gode minner, voks sammen som par og prøv nye ting sammen.

2. Ikke la skilsmisse være et alternativ

Når skilsmisse er nevnt, ligger det i tankene og hjertet. Vi gjorde den feilen for lenge siden, og det var gjennom Guds nåde at vi kom over det. Skilsmisse er ikke et alternativ, men å jobbe på ekteskapet vårt er det.

3. Husk at ekteskap ikke er 50/50

Man kan ikke ha tankegangen om at man skal gi 50 % hver. Gi 100 % til ektefellen din, og det gir vakre resultater. Fokuser heller på hva du kan gjøre, enn å lete etter din ektefelles feil og mangler.

4. Vær klar over at man kommer til å endre seg mye

Noe jeg elsker ved at jeg giftet meg med ungdomskjæresten min, er å ha fått vært vitne til all vekst både individuelt og som par. Vi gikk på skoleball sammen og fikk våre første jobber når vi var kjærester.

Jeg har sett mannen min vokse fra å ikke ha noe passion og sterke mål, til å blomstre som brannmann. Gi ektefellen din muligheten til å oppdage sin passion og gi oppmuntringer på ferden. Det er en utrolig opplevelse!

5. Start hver dag med blanke ark

Ikke la frustrasjon eller smerte fra gårsdagen henge igjen i ekteskapet. Stol på Gud og møt hver dag med nytt håp, blanke ark og et ønske om å elske ektefellen din betingelsesløst gjennom opp- og nedturer.

I stedet for å være pessimister til ekteskapet, la oss heller oppmuntre unge kjærestepar og forlovede par. Ekteskap er gøy og virker å bare bli bedre for hver dag som går – hvis du er villig til det.

Unsplash

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne artikkelen er hentet fra Relevant Magazine og oversatt med tillatelse.