Når pulsen freaker ut og du ikke kommer på et intelligent ord å si

Når pulsen freaker ut og du ikke kommer på et intelligent ord å si

Forelskelse, Den hellige ånds ledelse, hverdagsstress, Peters høydepunkter og Guds hjertesaker er noen stikkord for tema på iTro i mai.

Tema

Tema på iTro i mai er «Puls».

Gud var ganske smart da han designet pulsen vår.

Den fungerer som en varsler – enten om det er noe farlig på ferde, så vi må komme oss vekk fort.

Eller når vi står ovenfor noe nytt og spennende. En utfordring som potensielt kan koste noe, men også gi enorm glede.

Vilt forelska

Som å bli … forelska. 😍

Du vet hva jeg snakker om – når pulsen stiger bare den personen er i rommet. Den varsler om at her er det noe interessant. Og det er bra.

Men den kan også sabotere deg – når pulsen slår så hardt at du ikke klarer å komme på et eneste intelligent ord å si til den personen. Da er det fristende å løpe og gjemme seg.

Så hva i all verden skal du gjøre når pulsen freaker ut?

Ledet av Den hellige ånd?

Det er helt klart fysiske, biologiske forklaringer på at pulsen begynner å slå fortere når den forbereder seg på risikable situasjoner. Men jeg tipper du har sittet på et møte i kirka, når noen reiser seg og sier dette:

“Jeg hadde ikke tenkt til å si noe, men jeg kjenner at hjertet banker skikkelig, så jeg tror må dele dette.”

Er det Den hellige ånd som leder folk til å dele ting gjennom bankende hjerter? Skal vi følge ekstra godt med på budskapet når noen sier noe sånt? Eller har det bare fysiske forklaringer?

Hender det at Den hellige ånd spiller på lag med våre naturlige reaksjoner?

Trenger hvilepuls

Denne måneden er tema på iTro «Puls». Du kan lese om både forelskelse og få svar på spørsmålet om Den hellige ånds ledelse.

I tillegg kan du lese om hvordan du kan leve med hvilepuls og roe ned hverdagsstresset. Og om hvordan du kan lage gode rutiner og praksiser for å sikre deg åndelig føde.

For vi er ikke skapt for å leve med konstant høy puls. Vi trenger å ha en balanse i hverdagen.

Bare å glede seg!

Når man lever tett på Jesus vil man kjenne på både hvilepuls og perioder med høy puls. En som gjorde dette helt konkret, er disippelen Peter. iTro gir deg derfor en oversikt over pulsen til Peter gjennom 3 år sammen med Jesus.

Hvilke hendelser var det som ga store utslag på Peters hjertemonitor?

Og på samme måte som vi alle har noen saker som får hjertet vårt til å brenne litt ekstra, så kan vi lese i Bibelen at Gud har det samme. Hvilke hjertesaker er det Gud har?

Ellers kan vi friste med noen godsaker på kulturfronten denne måneden. Stikkord er: 17. mai-quiz, «Mid90s» og Billie Eilish. Det er bare å glede seg!

 

Les mer om tema «Puls» på iTro i mai.

Unsplash

Tema

Tema på iTro i mai er «Puls».