Vil være hverdagskristne i Bodø

Vil være hverdagskristne i Bodø

– Gud har gitt oss et løfte om at vi skal få lov til å lyse for dem som ikke er kristne, sier Helene Kallevik.

Misjon

Mange steder i Norge er det få eller ingen kristne tilbud til unge. Dersom du kunne tenkt deg å flytte til et slikt sted, vil NLM ung gjerne komme i kontakt med deg. Du kan for eksempel sende en mail til Astrid Helene Øgaard.

Jeg har fått nedlagt en nød i meg for Bodø, egentlig for hele landsdelen Nord-Norge, sier Helene Kallevik.

Og denne nøden har 22-åringen fra Tysvær i Rogaland tatt på alvor. Sammen med venninne og navnesøster Helene Nygård (21) fra Luster i Sogn, flytter hun nå til Bodø. Der skal de to bo, studere og jobbe med kristent barne- og ungdomsarbeid de neste fem årene.

Den som har Jesus i hjertet, er et lys for dem rundt seg.

Helene og Helene har fått kjennskap til Nord-Norge gjennom ett år på Fjellheim bibelskole og ett år i Nord-Norgeteam.

– I løpet av året i team fikk vi være med å fortelle om Jesus til barn, ungdom og voksne. Vi reiste mye rundt på små steder, hvor vi traff ildsjeler som inspirerte meg, forteller Helene Nygård, – Og jeg fikk se hvor mye kristent arbeid på sånne små plasser betyr.

– Jeg opplever et kall til å bli i Nord-Norge, fortsetter
 hun, – Det er ting som har lagt seg til rette for meg i Bodø, som har gitt meg en fred for at det er der Gud vil ha meg.

Vil være et lys

– Da jeg gikk på Fjellheim, lærte jeg meg Filipperne 2,15b utenat, forteller Helene Kallevik. – ”For dere stråler blant dem som stjerner på nattehimmelen.” Dette er et løfte som gjelder på tross av hva jeg kommer til å føle, ikke føle, glede meg over eller være fortvilet over.

– Dette verset har på en særlig måte blitt et løfte for meg og Helene fordi navnet vårt betyr ”å skinne” eller ”å lyse”, fortsetter Helene Nygård.

– Gud har lovet at vi skal få være lys for dem vi har rundt oss, fordi Jesus stråler gjennom oss, forklarer Helene Kallevik. – Dette er et løfte vi hviler i og som gjør at vi kan flytte med frimodighet til Bodø.

Åpenhet for Jesus i Bodø

Helene Kallevik har allerede tilbrakt en måned i Bodø i forbindelse med mattekurs og har fått oppleve at det er åpenhet for Jesus.

– Før jeg begynte på kurset ba jeg: ”Ok, Gud. Nå må du la meg være til velsigne også under mattekurset”. I løpet av kurset har jeg fått dele troshistorien min og samtalt om tro med flere i klassen. Jeg har også fått erfare en åpenhet i møte med folk i menigheten, i butikken og på fjelltur.

– Gud ønsker at vi skal være synlige kristne, fortsetter hun, – Jeg har fått erfare at Jesus leder og gir ord i rett tid, når jeg våger å leve ut dette. Han forsørger!

Gud vil bruke deg

Begge venninnene mener at det ikke er noe unikt med dem, og at flere kristne kan flytte til steder med få kristne.

– Gud bruker vanlige mennesker, forklarer Helene Nygård. – Det handler så lite om oss, det handler om hva Jesus kan gjøre. Han utruster med nådegaver og gir oss alt det vi trenger.

Har du lyst til å være med på Guds plan, må du slippe taket selv og kaste deg ut i det.

– Har du lyst til å være med på Guds plan, må du slippe taket selv og kaste deg ut i det. Gud kan kalle hvem som helst og da handler det om å være villig, fortsetter Helene Kallevik, – Det å leve i Guds plan er spennende, rikt og meningsfullt og topper selv de beste planene jeg noen gang kunne lagt.

Hun opplever likevel ikke at alt er enkelt, men hun har merket at Guds løfter om å være med gjelder da også.

– Det kan føles som jeg lander med et mageplask når jeg prøver meg på nye ting, men Gud bærer og holder meg oppe. Det er Han som kaller og som har gitt løfte om at Han alltid vil være med.

Elisabeth Nord-Varhaug

Misjon

Mange steder i Norge er det få eller ingen kristne tilbud til unge. Dersom du kunne tenkt deg å flytte til et slikt sted, vil NLM ung gjerne komme i kontakt med deg. Du kan for eksempel sende en mail til Astrid Helene Øgaard.