Ett eneste navn

Ett eneste navn

Med Jesu navn trenger vi ikke flere.

Andakt

Denne andakten ble først publisert i 2016 og er gjengitt med forfatterens tillatelse.

For lenge siden var det en mann i ei bygd som skulle låne en stor sum i banken. Han skulle bygge hus.

Men så var han så fattig. Ordningen var slik at tre personer måtte skrive under på at de ville betale tilbake lånet hvis han ikke greide det selv. De skulle gå god for han.

Fikk bare ett navn

Mannen fikk bare ett eneste navn på papiret. Ingen andre enn den ene ville risikere å tape så mye penger. Bankmannen ristet derfor på hodet. De skulle jo ha tre navn.

Men så oppdaget han hva for et navn det egentlig var som stod der. Det var navnet til den rikeste og mest pålitelige i hele distriktet. Jo, svarte han, på det navnet kan du få alt du trenger, – og mer til!

Kommer i Jesu navn

Når vi kommer frem for Gud, har vi ikke noe og vise til hos oss selv. Vi er jo fattige syndere som ikke har krav på noe. Vi kan ikke komme i vårt eget navn. Vi kan heller ikke vise til våre egne gjerninger. Ikke engang våre åndelige opplevelser hjelper.

Men vi har  en stor forrett. Jesus har gitt oss sitt navn. Vi har lov å be i hans navn (Joh 16,23). Det forandrer hele saken!

En kristen som ber, kommer i Jesu navn. Det navnet gir han adgang til alle rikdommene i himmelen. Det navnet er et frelsernavn. Ved det navnet kan de aller fattigste få del i det evige livet med alt som det innebærer. Jesus garanterer for oss!

BØNNENS HEMMELIGHET!
”Det er makt i de foldede hender når i frelserens navn  du får be.”

 

John Olav Selstø

Andakt

Denne andakten ble først publisert i 2016 og er gjengitt med forfatterens tillatelse.