– Vil at flere skal bli kjent med Jesus

– Vil at flere skal bli kjent med Jesus

Møt fire som har valgt å flytte til steder med få kristne. – Det er så mange der ute som trenger Jesus, og som kanskje ikke får høre om han gjennom noen andre, sier Lovise Kristoffersen.

Ung:Tro

De siste 30 årene har det blitt stadig færre steder der barn og unge i Norge kan få møte Jesus. Gjennom Ung:Tro-prosjektet ønsker NLM ung å oppfordre til å starte nye fellesskap og som misjonsorganisasjon ønsker vi å løfte frem områder hvor det ikke er arbeid fra før.

27.-28. oktober arrangere NLM ung landsmøte med fokus på Ung:Tro-prosjektet.
Har du spørsmål? Kontakt: aogaard@nlm.no for en uforpliktende prat.

Hei, jeg heter Astrid Helene Øgaard, og jeg jobber med Ung:Tro-prosjektet. Det handler om å etablere flere fellesskap der barn og ungdom kan bli kjent med Jesus. Jeg vil gjerne komme i kontakt med alle som på en eller annen måte ønsker å flytte for å drive barne- og ungdomsarbeid, eller som vil starte arbeid der man allerede er.

Prosjektet betyr mye for meg fordi Jesus sa at vi skal fortelle andre om han. Vi er kristne i dag fordi noen har fortalt videre i 2000 år, og nå er det vår tur til å fortelle. Jeg har snakket med fire unge som har flyttet, eller skal flytte, til steder der det er få kristne.

Ung:Tro i Trondheim

Lovise Kristoffersen (22) og Ivar Brekkå (23) har flyttet til Trondheim for å studere og dele troen sin med konfirmanter. Jeg møter de i Trondheim for å snakke om arbeidet blant ungdommene i Tiller menighet, og litt om hvorfor de har hatt lyst til å bli med på det.

Lovise Malene Kristoffersen (22) og Ivar Brekkå (23) er gira på at ungdom i Trondheim skal bli kjent med Jesus.

– Jeg har engasjert meg i kristent arbeid her i Trondheim, fordi jeg vil at flere skal bli kjent med Jesus, sier Ivar. Han har selv vært en del av et ungdomslag i oppveksten, og ser hvor viktig det har vært for han. – Jeg tror det er viktig å engasjere seg i ungdomsarbeid fordi Norge har mange unge som ikke vet hvem Jesus er. Det trengs folk som er villige til å være med å bidra.

Lovise ønsket å engasjere seg i kristent arbeid utenfor studiene fordi hun har drevet med konfirmasjonsarbeid i Øygarden før, og syntes at det var veldig givende.
– Jeg vet ikke om jeg hadde sittet her som kristen i dag, hvis det ikke hadde vært andre eldre ungdommer som hadde brukt tid på meg, sier Lovise.

De unge trenger gode forbilder

I Trondheim er det lite barne- og ungdomsarbeid, og nå holder Lovise og Ivar på å bli kjent med konfirmantene. – Vi har lyst til å starte relasjonsarbeid, bli venner med ungdommene og invitere de hjem. Når de blir kjent med oss og våre liv kan vi fortelle de om Jesus, forteller Lovise.
– Ungdommene er veldig åpne og tar imot oss, de har lyst til at vi skal komme og bidra, så det er veldig kjekt, sier Ivar.

Begge tror at forbildeeffekten er viktig blant konfirmantene. – De unge i dag trenger gode forbilder og ledere de kan se opp til, sier Ivar.

Flytter til Kristiansund og Voss

I løpet av det siste året har to jenter kontaktet meg og ønsket å starte nytt arbeid.

– Jeg fikk høre at Kristiansund var en plass der det var få kristne og lite kristent arbeid, og kjente at jeg hadde lyst til å flytte dit. Jeg vil at så mange som mulig skal få høre om Jesus og det han har gjort for oss alle, slik at vi kan være sammen i himmelen, sier Ann Elise Kiplesund (21), som skal bli sykepleier.

Ann Elise Kiplesund (21) blir sykepleierstudent i Kristiansund fordi det er få kristne i byen.

– Jeg har bodd lenge i Etiopia og derfor har misjon for meg vært å reise ut til andre land, men de siste årene har Gud vist meg at det også trengs kristne her i Norge som kan være vitner og dele evangeliet med andre, sier hun.

Solbjørg Kvammen (24) flytter tilbake Voss fordi hun ser et behov der for bevisste kristne i 20-årene. – Da jeg vokste opp på Voss hadde jeg få unge voksne forbilder. For at ungdom skal utvikle en moden tro, tror jeg at det er avgjørende å ha noen å snakke ærlig med om liv og tro. Derfor håper jeg flere vil bli med til Voss, sier hun.

Solbjørg Kvammen (24) opplever at Gud kaller henne til Voss for å være et forbilde for ungdommene der.

Vil ha med flere

Hva ville dere sagt til en som er gira på å starte nytt arbeid et sted?
– Da vil jeg råde deg til å kontakte NLM ung, sier Lovise. – Det er så mange der ute som trenger Jesus, og som kanskje ikke får høre om han gjennom noen andre, og at du, bare som en person, kan gjøre store ting.

Ann Elise vil veldig gjerne ha flere med seg til Kristiansund.

– Go for it! Hvis Gud kaller deg, vil Han legge til rette og styrke deg i prosessen. Selv om det kan virke litt skummelt så er det viktig å huske på at det er en mektig Gud man har med på laget. Er du derimot usikker på hvor du ønsker å reise, vurder Kristiansund. Her er det mange muligheter og det er kjekt om flere vil være med. Jo flere jo bedre, avslutter hun.

Blir du engasjert?


Jeg vil anbefale deg å sette av 28-29. oktober 2017. Da arrangerer NLM ung Landsmøte (se forrige side) i Misjonssalen, Oslo, med fokus på Ung:Tro-prosjektet. De to dagene vil det være fokus på hvordan vi kan nå ut med evangeliet i Norge. Det blir spennende seminarer, gudstjenester, god mat og godt fellesskap. Denne helgen er for alle, om du har lyst til å flytte for å drive arbeid, har flyttet eller bare ønsker og bli inspirert til å leve et liv for Jesus der du bor. 

Astrid Helene Øgaard (25) er ungdomskonsulent i NLM ung.

 

Ung:Tro

De siste 30 årene har det blitt stadig færre steder der barn og unge i Norge kan få møte Jesus. Gjennom Ung:Tro-prosjektet ønsker NLM ung å oppfordre til å starte nye fellesskap og som misjonsorganisasjon ønsker vi å løfte frem områder hvor det ikke er arbeid fra før.

27.-28. oktober arrangere NLM ung landsmøte med fokus på Ung:Tro-prosjektet.
Har du spørsmål? Kontakt: aogaard@nlm.no for en uforpliktende prat.