– Vi innså at alle vennene våre er kristne

– Vi innså at alle vennene våre er kristne

Derfor tok Solveig og mannen Audun grep. Og flyttet.

Nygifte Solveig Bleka Ommedal (22) er på plass i Lillehammer for å fortsette sosionomstudiet hun begynte på i hovedstaden.

– Vi hadde ikke tenkt så mye på hvor vi skulle bo etter at vi gifta oss. Men så kom ideen om å flytte til Lillehammer. Vi hadde derimot snakka en del om at vi gjerne ville bo et sted hvor det ikke bor så mange kristne. Jeg hadde tenkt at vi måtte studere ferdig og bli voksne før vi kunne flytte til et sånt sted. Men når Audun spurte om vi ikke bare skulle flytte etter sommeren, syns jeg det hørtes ut som en god ide!

Fokus

Det nygifte paret har hatt Misjonssalen Oslo som sitt åndelige hjem. Der har de hatt tjeneste og gått i LIFE-gruppe (en slags bibelgruppe), noe hun forteller de er takknemlige for.

– Men vi innså at vi hadde det kanskje litt for komfortabelt i kristenlivet. Så og si alle vennene våre var kristne. Vi innså at vi fikk veldig mye, men vi fikk ikke delt det med så mange i hverdagen. Vi hadde hørt at det var et behov for flere unge kristne i Lillehammer. Kanskje dette var utfordringen vi trengte?

Hun tror ikke at det å flytte til et sted hvor det er få kristne, gjør at det plutselig blir enkelt å snakke med folk om Jesus.

– Men jeg tror at det kan gjøre noe med fokuset mitt, med hvordan jeg tenker at livet mitt skal være. Vi har flyttet til Lillehammer fordi vi vil at noen her skal bli kjent med Jesus.

Vondt at ikke flere kjenner Jesus

– Hva betyr Jesus for deg?
– Jesus betyr enormt mye for meg. Det er han jeg hører til og det er han jeg vil følge. Jesus elsker alle mennesker. Han elsker meg, og det vet jeg! Jeg kjenner det i kroppen når jeg snakker med ham, lovsynger og leser Bibelen. Det gjør meg trygg og det gir meg glede. Men det er mange som ikke vet at Jesus elsker dem, og det gjør meg trist. Mitt håp og min bønn er at vi kan få fortelle noen at Jesus elsker dem mens vi bor her i Lillehammer. Og jeg vil gjerne be deg være med å be om det, avslutter Solveig Bleka Ommedal.

Privat