Lovsangslederenes favoritter fra 2018

Lovsangslederenes favoritter fra 2018

iTro har kontaktet flere lovsangsledere for å få deres meninger om lovsangsåret 2018. Dette er deres favoritter.

Hørt

iTro gir deg spillelister med kristen musikk flere ganger i året.

Lovsangsåret 2018 gav oss mange gode album, her er noen favoritter:

Sjekk ut alle sangene på Spotify!

David André Østby

Mye av dette året har gått med til å fullføre en rekke egne lovsangsprosjekter: Filadelfiakirkens EP «Skapende» i januar, min egen plate «Hele Himmelen» i juni og svenske Josefina Gnistes «Låt oss få se» i november. Så mye av tiden har naturlig nok gått med til å skrive ferdig og lytte til disse sangene. Men heldigvis er jeg ikke alene om å skrive og utgi lovsang! Utvalget er stort, variasjonen er bred og kvaliteten er høy både i Norge og internasjonalt. 

Her er noen utgivelser som du bør oppdage:

1. Hillsong Young & Free – III

Australske Hillsong er hjem for noen av den globale kirkens beste låtskrivere. Denne plata fra Hillsongs yngste holder moderne popmusikkstandard. Fengende låter, gode tekster og til og med beats du kan danse til. 

2. Pat Barrett – Pat Barrett 

Pat Barrett er kanskje mest kjent for å skrive «Good good father» som en del av kollektivet «House fires». Dette er hans debutplate som soloartist, og han leverer ujålete og jordnær lovsang. Pats tekster er både livsnære og himmelvendte.

3. IMI-kirken – Guds nærvær

IMI-kirken og deres ungdomskonferanse Impuls har vært blant Norges viktigste leverandører av norskspråklig lovsang. Og de leverer igjen.

4. Lauren Daigle – Look up child

Amerikanske Lauren Daigle har gjort det utrolige – en lovsangsleder med et kommersielt gjennombrudd. Dette er tekster som både passer på «The Ellen DeGeneres Show» og i kirka. Det er ganske unikt.

5. Nåden har vunnet – Vetle Jarandsen

Vetle er både en dyktig låtskriver, sanger, musiker og produsent. Han har også et hjerte for å bygge kirke, og er del av det kreative arbeidet jeg leder i Filadelfiakirken. Jeg er kanskje inhabil, men sier det likevel: Vetle er en mann å holde utkikk etter i 2019.

Kristin Horne

Det har kommet mange gode lovsangsplater i 2018, men jeg vil trekke frem de som virkelig har gjort noe med meg og som har gitt gjenklang hos meg i den sesongen jeg er i nå. Det at de er engelske er egentlig tilfeldig, for jeg heier selvfølgelig veldig på norsk lovsang også. 

Den første er Pat Barrett (Housefires) sin plate «Pat Barrett». Han har skrevet sanger som «Build my life» og «Good, good father». Sangene på denne platen er litt annerledes enn helt vanlig lovsang, og de sier noe annet enn det jeg har hørt før. For å trekke frem noen låter, så er åpningslåten «Into faith I go» en sang jeg pleier å skru på full guffe i bilen på vei til jobb eller før jeg går inn i noe utfordrende. Og sangen «Better» forteller om en Gud som er bedre enn penger, utseende og verdslige ting. «Hymn of the Holy Spirit» er en enkel bønn om Den Hellige Ånds ledelse. 

Den andre er Bryan & Katie Torwalt (Jesus Culture) sin plate «Praise before my breakthrough». Tittelen sier noe om å tilbe under alle omstendigheter, før gjennombruddet kommer. Det vet alle som har levd liv kan være krevende, og nettopp derfor er denne platen så treffende. Den er ekte og ærlig og er en plate som kan være med på å sette fokus i tider hvor man kjenner på frykt og motløshet. Alle låtene på denne EP-en er favoritter, så jeg skal ikke trekke frem noen, men her er et av flere gode sitater fra sangene deres: «And the lies I once believed they crumble with the weight of Your truth» 

Inge Andreas Jacobsen

2018 var et sterkt år for både norskspråklig og engelsk lovsang, og jeg har blitt veldig inspirert til lovsangstjenesten jeg selv står i. Vanligvis foretrekker jeg hele album, og har t.o.m. skrevet albumanmeldelse på iTro, men fra 2018 vil jeg løfte frem to singler! 

Først ut, sluppet i 12. januar er selveste Hos Deg, av Misjonssalen Oslo. Det ligger noe veldig særegent og oppmuntrende i denne lovsangen. Til å begynne med, vil jeg si at den har en fyldig og smakfull musikalsk kledning, som også gjør den fin å spille. Man kan utvikle seg med Hos Deg, enten man er pianist eller gitarist. På toppen av det hele har låta muligens en av de mest livsnære og ærlige norske lovsangstekstene jeg har vært borti siden Radiate ga ut Hjerteslag. 

Hos Deg evner å løfte frem både tro og tvil samtidig. Det er sterkt! Mitt første møte med låta var da jeg fikk samarbeide med låtskriver Thea Aarseth under UL 2017. Etter også ha lest noen viktige tanker Thea delte her på itro.no, blir spesielt 2. verset enda sterkere. 

Låt nummer to er Reckless Love, av Cory Asbury. Det er viktig å løfte frem at denne låta presenterer muligheter til å gå noen viktige runder med teologien vår. Da den kom ut, vakte Reckless Love en storm av kontroversielle reaksjoner. Hvorfor det? Skal vi også reagere? Ta din egen mening på alvor og les teksten selv først. Etter det, kan du se denne korte videoen og enda bedre: lese denne artikkelen fra det anerkjente kristne nettstedet Relevant Magazine. Er det ikke spennende at lovsangstekster kan engasjere så mye? 

Jeg vil mye heller ha kristne miljøer som er åpne for diskusjon, og sangtekster som innbyr til refleksjon, enn at norske kristne parkerer seg selv. Hvis jeg parkerer meg selv med et Gudsbilde som kanskje er for diffust eller for statisk, vil jeg ikke være i stand til å erfare mer av hvem Gud er. Da kan jeg også gå glipp levende Jesus-erfaringer i min hverdag. Reckless Love forteller historien om Guds kjærlighet for deg og meg. Det er lite kontroversiellt i versene. De maler frem enkle og vakre bilder av en himmelsk skaper og Far som elsket deg før du kunne puste: før du kunne si et eneste ord. 

Videre vekker teksten assosiasjoner til Lukas 15:11-24 og Rom 5:10, og minner deg på hvor høyt elsket du er. Jeg er takknemlig for at slike tekster blir samtaleemner i vennegjengen min, og at vi får anledningen til å vokse sammen i tro. 

Hørt

iTro gir deg spillelister med kristen musikk flere ganger i året.