for King & Country - Burn the Ships

Hørt

Burn the Ships
for King & Country
Oktober 2018

Duoen for King and Country har blitt godt kjent de siste årene. Popmusikk med særpreg og gode tekster, det liker vi. Noen husker kanskje UL 2011? I startfasen av karrieren var disse brødrene en tur innom UL og varmet opp før søsteren, Rebecca St. James hadde konsert. Jeg har vært fan siden.

Sjekk ut iTros anmeldelse av Crave og Run Wild Live Free Love Strong 

Tittellåta Burn the Ships antyder at noe nytt er på gang. Det er det. Her er det mye spennende, selv om man lett gjenkjenner stilen til gutta fra Australia. 

Ærlig og kunstnerisk

Tekstene i sangene er ærlige og livsnære. Samtidig er de poetiske og bruker språket til å få frem mening på en ny og spennende måte. Noen av oss liker kanskje dette bedre enn andre, men det er et kvalitetstegn når meningen i teksten har flere lag. Det gir musikken kraft til å treffe mennesker i mange ulike situasjoner. 

Et eksempel er sangen God only knows. Her lekes det først med uttrykket «God only knows» der det vris fra betydningen at ingen rundt vet hvordan man har det, til å beskrive en kjærlighet som kun Gud kjenner og har for oss. Senere i sangen kommer frasen «What if we could start over» som både viser til at vi kan behandle hverandre annerledes, og løfter nåden som den ultimate måten Gud har sørget for at vi alltid kan «start over.»  

There´s a kind of love that God only knows

Flere av låtene har klare kristne hovedpoenger, noen er også på grensen til lovsang.  Andre er kanskje mer relasjonelle og kan beskrive både forholdet vårt til Gud eller til andre mennesker. Man finner også mange sanger til oppmuntring og trøst. Eksempler er up-tempo låten Fight on, Fighter og sangen som egentlig er mer en bønn; Hold Her.

Oh, God, would you hold her tonight? ‘Cause I’m not there to stay close, keep watch, tell her she’s not alone – Hold her tonight

Lekent musikalsk uttrykk

Det er ikke så vanskelig å plassere for King and Country sjangermessig. Dette er knallgod pop! Det er moderne og hipt – men samtidig klarer duoen å få inn mange uventede musikalske trekk. 

Liker du det musikalske uttrykket til band som Imagine Dragons, eller Coldplay (ja, du leste riktig), vil du nok like for King and Country. Samtidig er det alltid lett å kjenne igjen musikken deres; harmoniseringen til brødrene og fokus på rytme med uventet perkusjon. Det er lekent! 

Noen låter har klare EDM-innslag, som Fight on, Fighter. Mens i sangen Amen finner vi rett og slett latinamerikanske rytmer. Flere sanger har gospelinnslag, Joy og Amen som eksempler. Albumet starter med en instrumentalintro som viser noe av det musikalske talentet brødrene helt klart har. 

For King and Country skuffer ikke. Selv om ikke alle sangene ved første lytt har hitlistepotensiale, er dette et solid album som vil glede mange.

for King & Country/Youtube

Hørt

Burn the Ships
for King & Country
Oktober 2018