"There is more" fra Hillsong Worship

Hillsong Worship har igjen gitt ut nytt album. Det skuffer ikke. 

Hørt

There is More
Artist: Hillsong Worship
Utgitt: 6. april 2018

Hillsong Worship har gitt ut nytt album, igjen. Det skuffer ikke. Man skulle kanskje tro at de snart begynner å gå tom for ideer, men låtskrivergjengen klarer å lage et solid album, igjen. Et album som  fremhever at det er MER ved Gud enn det vi kanskje kommer på i hverdagen, og at han har MYE godt for oss, gode tanker for våre liv.

Typisk Hillsong

Ved første lytt kan nok albumet virke litt ensformig og sangene går noe i ett. Det trenger ikke å være negativt, for albumet får dermed en helhet og passer perfekt som musikk i bakgrunnen mens du f.eks har besøk. Men det stopper absolutt ikke der.

Dette er virkelig et album med sanger som blir finere og finere til mer du hører på dem. Det er ikke veldig mange av låtene som har en umiddelbar fengende melodi, men når man hører litt mer på dem vil man også finne melodiøse «perler.»

En av sangene med en melodi som setter seg, og i tillegg en fantastisk tekst er «Remembrance» (Video som saksbilde) Dette er en låt som setter fokus på nattverden, og at den er noe vi på mange måter lever i.  Ved Jesu blod har vi blitt rene, hver dag.

Slår til i Norge

Flere av sangene på dette albumet passer godt til lovsang i norske kirker. Det kan selvfølgelig være knyttet til at vi kollektivt har blitt mer glade i, og mer vant til denne musikkstilen. Albumet gir klassisk Hillsong-lovsang, noe mange av oss her har blitt veldig glade i.

Men det er ikke kun stilen som gjør at disse sangene kommer til å bli hørt mye fremover. Det er nesten overveldende gode tekster på de fleste av sangene. Kvalitet. Med flere lag i teksten, bilder og metaforer, kan man ta flere dypdykk i sangene og kanskje se flere sider av Gud. Med albumtittelen «There is More,» er det akkurat det Hillsong prøver å hjelpe oss med gjennom musikken. Det er mer ved Gud enn det vi tror, og Gud har mer for oss enn vi noen gang kan forestille oss.

While I was a slave to sin, Jesus died for me. I’m a child of God, Yes I am

Noen av mine favoritter i albumet er overgivelsesbønnen «Touch of Heaven,»   «The Passion» som fremhever det store som skjedde på korset og «Who You say I am.» Tekstutdraget over er fra den siste, en sang som bobler over av referanser til hva Bibelen sier om oss. Sannheter om hvem Gud sier at vi er. Gud har skapt oss, så jeg vil våge å si at han har god peiling. Digg sang!

 

Alt i alt et godt album som jeg tror mange vil like. Fine melodier, klare tekster og fantastisk budskap! Det jeg til slutt sitter igjen med etter å ha hørt på albumet er en fornyet beundring og forundring over Guds storhet og kjærlighet til oss. Det er så uendelig mye bedre enn gode beats og fengende melodier, det er dette budskapet som i bunn og grunn gir et godt lovsangsalbum.

Hørt

There is More
Artist: Hillsong Worship
Utgitt: 6. april 2018