Hillsong Chapel: Yahweh

Hillsong Chapel: Yahweh

Det enkle er ofte det beste.

Du må vel omtrent ha bodd under en kampestein de siste årene for å ha unngått å høre om Hillsong. Sannsynligvis har du både hørt på og sunget noen av sangene deres opptil flere ganger. Den lettgjenkjennelige stadionfølelsen med tusenvis av lovsyngende ungdommer, pakket inn i et storslått, polert lydbilde er lett å like – men kan også bli litt fremmed for en gjennomsnittlig ungdomsgjeng på et middels norsk bedehus.

Så hva med å bli kjent med de samme lovsangshitene på nytt?

Megakirkelovsangens superstjerner har nå gitt utYahweh, første plate i en nye serie albumer som de har kalt Hillsong Chapel. På disse platene blir de kjente sangene strippet og gitt nye, mer intime og jordnære arrangementer. På mange måter får sangene slik tre klarere frem – innimellom er det som å høre dem for første gang.

Mer tankefulle versjoner av velkjente lovsanger

Yahwehfinner vi 13 sanger, alle nyinnspillinger av noen av de største klassikerne fra Hillsong LIVE og Hillsong UNITED. De er spilt inn live i nettopp Hillsong Chapel, og den mindre, nærere settingen formidles fint gjennom opptakene. Det er akkustisk, organisk og mindre polert, og resulatet er mer tankefulle versjoner av velkjente lovsanger. Det gir rom for en mer meditativ tilnærming til tekstene.

Yahweher en flott plate for personlig tilbedelse, og vil sannsynligvis være nyttig for musikere i mindre menigheter og bedehusmiljøer. Hillsong-sanger kan fort få et lite bedehusband til å føle seg utilstrekkelige, men med denne platen viser Hillsongbandet selv hvor enkelt det kan gjøres. De nye arrangementene kler sangene veldig godt, og flere av sangene blir mye mer gripende i enklere drakt. Og den mer «dagligdagse» sounden vil nok uten tvil både være lettere å få til og passe bedre på et vanlig norsk ungdomsmøte.

Perfekt for søndag ettermiddag

Er du Hillsong-fan fra før av, er dette et flott tilskudd til Hillsong-samlingen din.Yahwehi>er perfekt for søndag ettermiddag, for en rolig kveld eller bare når som helst når du føler for å bruke tid alene med Gud. Og hvis du ikke er så glad i stadionlovsang i utgangspunktet, kan dette være en fin måte å bli kjent med de gode låtene i bunnen.

Yahweher en gledelig, forfriskende enkel lytteopplevelse. Noen av de store, nesten loslitte lovsangsklassikerne, som for eksempel «Mighty To Save», får virkelig en ny sjanse til å skinne på denne plata. Med Hillsong Chapel har australierne klart å tilføre en ny, intim og mektig lovsangsopplevelse til det allerede gode Hillsongreportoaret.

Foto: Hillsong

CD:

Hillsong Chapel – Yahweh

Hillsong / Chordant Music Group (2010)