Virkelig Gode Nyheter - Lovsangsalbum fra Rend Collective

Med Jesus-fokuserte tekster og varierte melodier er dette et solid album fra Nord-Irlands råeste lovsangsband.

Hørt

Album: Good News
Artist: Rend Collective
2018 – Sparrow Records
Sjanger: Folk-rock/Lovsang

Rend Collective er et «folk-rock»-lovsangsband fra Nord-Irland. «Good News» er deres niende album. De har turnert sammen med store lovsangsartister som Chris Tomlin og Kari Jobe.

Bandet og musikken ble til gjennom det de selv beskriver som; « a group of confused twenty-somethings trying to figure out faith, life, God and community.” Med et ønske om å sette Jesus i sentrum, og løfte ham opp, blir musikken mer enn gode formuleringer. Den blir lovprisning, bønn og overgivelse av liv til Jesus.

Gode nyheter

«Good News,» tittelen på albumet er absolutt talende for innholdet. Sangene er lette å forstå, med et evangeliesentrert budskap. De er ærlig tilbedelse og oppriktig glede over det Jesus har gjort. Ta deg tid til å sette deg ned, slappe av, og lytte til disse tekstene.

Det er tekstene jeg virkelig sitter igjen med etter å ha hørt på albumet. De er lette nok til at de fort setter seg, men samtidig poetiske nok til at du plutselig kommer over nye, fine formuleringer etter å ha hørt en sang noen ganger. Det mener jeg er et kvalitetstegn. I sin helhet er albumet virkelig både trosstyrkende og utfordrende.

Musikalsk variasjon

Selv om albumet har en klar helhetlig sound, har Rend Collective klart å lage en variasjon i sangene som nok gjør at de treffer et bredt publikum. Enda et kvalitetstegn!

En av mine favoritter på dette albumet er, ikke overraskende som den EDM-elskeren jeg er; «Marching On» som også er et samarbeid med Hillsong Young & Free. («Droppet» her kunne nok lett vært med i en Eurovision-sang, og jeg liker vel egentlig litt det også.)

Selv om jeg ikke i utgangspunktet er tidenes største tilhenger av folk/country-pop, er dette akkurat nok opprocka til at det også faller i smak hos meg. Den mannlige vokalisten, Chris Llewellyn, har også inn i mellom en «Needtobreathe-klang», og det digger jeg!

Et av vårens beste album

Jeg må helt ærlig si at dette er et av de beste albumene jeg har hørt på lenge. Sangene får frem et krystallklart bilde av Jesus! De er oppløftende, oppmuntrende, trosstyrkende og utfordrende! Med låter som strekker seg fra disco-bomba «Marching On» og til det helt rolige med «Yahweh» tror jeg dette er et lovsangsalbum de aller fleste virkelig vil kunne nyte utover våren.

 

Hørt

Album: Good News
Artist: Rend Collective
2018 – Sparrow Records
Sjanger: Folk-rock/Lovsang