Lovprisning på tross av omstendigheter

- Choose to Worship av Rend Collective er ei lovsangsplate for hele 2020!

Hørt

Album: Choose To Worship
Artist: Rend Collective
2020 – Rend Family Records
Sjanger: Folk-rock/Lovsang

Gruppa som for alvor ble allemannseie ved sin forrige utgivelse; Good News, har gitt ut enda et solid lovsangsalbum. Choose to Worship. 

Rend Collective har vært aktive siden begynnelsen av 2000-tallet og har turnert med store internasjonale artister som Chris Tomlin og Kari Jobe. 

Good News høstet gode anmeldelser og prisnominasjoner, så forventningene har vært høye til dette albumet. De ble ikke mindre etter slipp av de første singlene. 

Selv om det ser ut til at konserten i Oslo høsten 2020 er utsatt, er vi nok mange som håper på en mulighet til å høre dem live, så raskt det tar seg gjøre.

Lovprisning på tross av omstendigheter

Åpningslåta Choose to worship setter tonen innholdsmessig for hele albumet.

When the enemy says I’m done, I’ll lift my praises
When my world come crashing down I’ll lift my praises high
‘Til the darkness turns to dawn I’ll lift my praises
I choose to worship, I choose You now

Kanskje treffer den meg litt ekstra i en hverdag preget av usikkerhet og håpløshet.  

Gjennom albumet får vi gå gjennom mange av sidene ved kristenlivet, fra fest til de mørkere dagene. Låta Sing it from the shackles har et innhold som jeg tror vi trenger enda mer av. Lovprisning gjennom det tunge, uten at smerten blir bagatellisert. 

Som alltid er tekstene ærlige, Jesussentrerte og sterke. 

 

Fornyelse og kreativitet

Selv om man fortsatt kan kjenne igjen den særpregede stilen til Rend Collective, er folkemusikkpreget noe dempet i denne utgivelsen. 

Vi finner både mer klassiske lovsangs-powerballader, som i Unconditional, eller låter med litt mer pop/elektronika-preg, som Still. Jeg tror dette gjør at albumet treffer enda bredere. 

 

Likevel er det massevis av det musikalske utrykket som karakteriserer Rend Collective! Revival Anthem, en skikkelig kampsang – har et moderne preg, men samtidig kan man høre den tradisjonsrike inspirasjonen. 

Variasjon finner vi også i de enkelte sangene. Behold He Comes er en musikalsk perle som starter i folkemusikkens land, er innom gospel og avslutter med storband. Fantastisk for alle musikkelskere! 

 

Dette er ei lovsangsplate for hele 2020. Albumet er stappfullt av oppmuntring og ord om Guds trofasthet. Det trenger vi i en tid som denne. For Jesus-navnet er kraftfullt!

«Your name is power over darkness
Freedom for the captives
Mercy for the broken and the hopeless
Your name is faithful in the battle
Glory in the struggle
Mighty it won’t let us down or fail us»

Hørt

Album: Choose To Worship
Artist: Rend Collective
2020 – Rend Family Records
Sjanger: Folk-rock/Lovsang