– For meg er musikken først og fremst en måte å ære Gud på, sier The Voice-vinneren

– For meg er musikken først og fremst en måte å ære Gud på, sier The Voice-vinneren

Maria Engås Halsne ønsker å leve nært Jesus på en måte som viser igjen i livet.

Maria Engås Halsne

– 22 år gammel
– Studerer medisin
– Journalist for iTro
– Vinner av The Voice på TV2 i 2019
– Lovsangsleder på UL 2019

Forrige helg ble Maria Engås Halsne stående igjen på scenen som vinner av musikkonkurransen The Voice. TV-seerne hadde stemt henne frem som «Norges beste stemme».

Dette var selvsagt stort for Maria selv, og det var også veldig gøy for iTro, som nå kan skryte av å ha en journalist som har vunnet The Voice.

Trodde ikke hun hadde sjanse til å vinne

Først av alt, Maria: På vegne av resten av iTro-redaksjonen, gratulerer så mye med seieren i The Voice!

– Tusen tusen takk! Det er helt sykt!

– Du så ganske overrasket ut da du vant. Du trodde ikke du kom til å vinne?

– Jeg hadde et lite håp da jeg kom til superfinalen, men jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle komme til en superfinale en gang. Så overraskelsen var helt reell, sier Maria, som forteller at hun aldri hadde trodd hun skulle komme så langt i konkurransen.

– Jeg trodde jo ikke at jeg hadde noen sjanse til å vinne, så det gikk en helt annen vei enn jeg hadde tenkt. Men jeg hadde jo håpet at jeg skulle lære mye og få nye opplevelser med musikken, og det gjorde jeg jo så absolutt!

– Du har jo rukket å ha både Lene Marlin og Morten Harket som mentorer. Hvordan har det vært å jobbe sammen med dem?

– Det har vært veldig kjekt. De er begge skikkelig fine mennesker, jordnære og med mye erfaring. Jeg har vært veldig heldig som har fått lov til å lære av noen av dem som virkelig kan det! Jeg har jo hatt mest kontakt med Morten de siste rundene, og han er en bra mann altså! Masse visdom å komme med, både for musikken og livet ellers.

Vet ikke hvor stor plass musikken får fremover

– Er det deilig at det er ferdig, eller kommer du til å savne det?

– Ja til begge der! Det har vært en fantastisk opplevelse, men det er også slitsomt når det står på. Så litt deilig er det jo. Men – nå begynner jo den skikkelige jobben med å finne ut hvor jeg vil med musikken, så det blir veldig spennende!

– Tror du hverdagen din blir annerledes framover?

– Den blir sikkert annerledes på noen måter, jeg har jo plutselig blitt en litt mer offentlig person, og et forbilde for flere, og det følger med et ansvar der. Likevel har jeg jo egentlig bare vært meg selv under konkurransen, jeg føler ikke at jeg er noe endret som person. Det som var viktig for meg før The Voice, er fortsatt viktig – så store endringer blir det nok ikke.

Samtidig vet fortsatt ikke Maria helt hvor stor plass musikken kommer til å få i livet hennes fremover.

– Jeg vet at jeg vil holde på så mye som mulig med musikk, forteller hun, – Men jeg vil også fullføre studiene mine. Jeg tar det rett og slett litt som det kommer og ser hvordan ting blir lagt til rette. Det blir i hvert fall spennende å begynne å snakke med Universal!

Ærer Gud gjennom musikken

– The Voice er jo en konkurranse som sikkert kan være stressende. Hvordan har du klart å takle det så godt?

– Det har vært veldig viktig for meg å huske på at identiteten min, og verdien min avhenger av hvem Gud sier at jeg er – i Ham, og ikke i hvor bra jeg gjør det, eller hvor langt jeg kom i konkurransen. Det har kanskje latt meg slippe noe av nervøsiteten og presset fra meg selv.

I tillegg mener Maria at det har vært viktig for henne fortsatt å lovsynge underveis, og bruke tid med Gud på den måten.

– Der har jeg fått fokuset mitt litt bort fra meg selv, og sunget kun til Hans ære. Det kjente jeg at jeg trengte gjennom dette – å ære Gud for den han er. Å finne litt tilbake til det musikken først og fremst er for meg – en måte å ære Gud på!

Jeg har følt at Gud har vært med meg! Likevel tror jeg ikke at man må gjøre store ting og utfordre seg selv på denne måten for at Gud skal være med.

– Du har jo vært tydelig på den kristne troen din. Er det noen ting som har vært til hjelp underveis i The Voice?

– Det tror jeg absolutt, jeg har følt at Gud har vært med meg! Likevel tror jeg ikke at man må gjøre store ting og utfordre seg selv på denne måten for at Gud skal være med. Han er med uansett, og gir oss det vi trenger.

–  Du har som du nevner sikkert blitt et forbilde for enda flere unge folk i løpet av The Voice. Hva slags forbilde ønsker du å være?

– Det er veldig hyggelig og jeg er skikkelig takknemlig for å få den muligheten. Men det følger også med et ganske stort ansvar. Jeg ønsker mest av alt å være et ekte og ærlig forbilde. Kunne snakke åpent om både ting som er gøy og det som er vanskelig, og tørre å leve nært Jesus på en måte som viser igjen i livet.

En minister-onkel som forbilde

– Det er sikkert ikke alle som vet at du har en onkel i regjeringen – Dag Inge Ulstein, som er utviklingsminister. Er han et forbilde for deg?

– Han er absolutt et forbilde i det å tørre å gjøre noe med det man brenner for, og å ta de mulighetene man får til å vise Guds kjærlighet og hvem Jesus er til de rundt seg. Håper at jeg kan bli smittet litt av hans engasjement for bekjempelse av fattigdom, for det er en veldig viktig sak. Viktig for Jesus, og da burde det være viktig for oss også. Medmenneskelighet er viktig – og jeg håper jeg kan ta med meg samme innstilling, å vise Guds kjærlighet og barmhjertighet, inn i musikken.

UL blir sommerens høydepunkt

– Nå går det mot sommer. Hva gleder du deg mest til?

– UL! Abolutt UL! Jeg skal få lede lovsangen sammen med en gjeng med skikkelig flinke ekte musikere og sangere. Det har egentlig vært en drøm helt siden jeg var liten og var innom UL for første gang i 2004. Så det blir en skikkelig «dream come true», forteller Maria.

– Ellers gleder jeg meg også til å slappe av litt, og kanskje få skrevet litt musikk.

– Du gikk jo som mange la merke til med en iTro-genser på finaleintervjuet. Tror du iTro-kolleksjonen kommer til å prege motebildet framover i enda større grad enn tidligere?

– Helt klart! Og med den nye kolleksjon til sommeren, som jeg kan avsløre blir ultrakul, tror jeg det blir mye iTro-effekter å se fremover ja. Et tips er kanskje å lage en The Voice-Maria limited edition med mine favoritter da, så kan jeg signere? Haha.

Hør Marias sanger fra The Voice på Spotify:

Pressebilde / TV2

Maria Engås Halsne

– 22 år gammel
– Studerer medisin
– Journalist for iTro
– Vinner av The Voice på TV2 i 2019
– Lovsangsleder på UL 2019