Vet vi egentlig hvor «mot strømmen» vi er som unge kristne? 

Vet vi egentlig hvor «mot strømmen» vi er som unge kristne? 

Det er ikke bare kjerringer som kan gå mot strømmen. 

Leder

Denne månedens tema på iTro er «Mot strømmen».

Har du hørt eventyret om kjerringa mot strømmen? Når jeg hører uttrykket «mot strømmen» er det min første assosiasjon. 

Egentlig er dette et litt groteskt eventyr. Eventyret handler om ei dame som bare vil krangle, og så tverr var hun at mannen hennes en dag druknet henne i ei elv.

Det er selvfølgelig ikke greit å drepe noen, selv om de kan være aldri så irriterende. Det skjønte mannen også, angret og ville gi henne en skikkelig begravelse. Når han lette etter henne i elva fant han henne, ganske overraskende, lenger oppe i elveløpet. Så sterk i viljen var hun visst, at selv etter hun var død så gikk hun mot hva enn av strømmer hun måtte komme over.

Det er ikke bare kjerringer som kan gå mot strømmen. 

Vet vi egentlig hvor mot strømmen vi er som unge kristne? 

«The golden coke»

Mine første assosiasjoner med å gå mot strømmen er litt flaue, arroganse og irritasjon. Kanskje er det noen som oppfatter kristne litt slik. Som noen som tror de har funnet den beste måten å leve livet på og ønsker å presse det på andre. Bare skape dårlig stemning.

Jeg tror at det å gå i mot strømmen, på den måten vi kristne skal gjøre, tvert i mot vil gjøre verden til et bedre sted, og spre kjærlighet til mennesker rundt oss. For å klare å leve litt på denne måten, trenger vi hjelp av Jesus i hverdagen. 

Bildet til dagens sak hadde den treffende tittelen «The golden coke.» Som kristne skal vi være annerledes, motstrøms, resten av samfunnet. Men ikke annerledes bare for å være annerledes. Ved å ta Jesu ord seriøst vil vi helt naturlig leve livene våre på en annen måte enn de rundt oss, og Jesu kjærlighet vil skinne gjennom oss. Litt som en «gyllen» cola. 

Inspireres 

Som kristne ungdommer som ønsker å følge Jesus, finner vi fort ut at vi går mot de fleste strømninger. Dette skal du få lese masse spennende saker om denne måneden. 

Noen står mot strømmen tydelig i media. Andre velger å bruke livet sitt som misjonærer eller jobbe for at verdens fattige skal få det bedre. 

Jesu gikk mot strømmen, både i sin tid og i forhold til vår tid. Forstår vi egentlig hvor radikalt annerledes Jesus levde? 

Kanskje vil denne månedens tema inspirere deg til å våge å skille deg ut og leve litt annerledes i hverdagen. 

Leder

Denne månedens tema på iTro er «Mot strømmen».