Slik lager du en 17.mai-feiring du sent vil glemme

Slik lager du en 17.mai-feiring du sent vil glemme

iTro kommer med 8 forslag til hva du kan gjøre på 17. mai

Grunnlovsdagen

17. mai feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov.

I år blir 17. mai annerledes. Det blir ingen barnetog eller store folkemengder. Vi blir bedt om å holde oss der vi bor, og ikke flytte så mye på oss. Hvis du spiller i korps eller synger i kor er du heldig. Da blir dagen muligens ikke så langt unna normalen. Vi andre må være litt mer kreative.

Er du typen som blir glad av god mat vil jeg anbefale deg å lage den beste pølsa med brød du noen gang har lagd.

Her kommer kommer noen forslag:

1. Slipsknute

Lær deg en slipsknute. Dette er virkelig dagen der du har tid og mulighet til å legge inn litt ekstra tid i å lære deg å knyte slipset. Nederst i saken er det en video som kan være til hjelp.

2. Nasjonalsang

I følge VG skal hele Norge synge nasjonalsangen klokken 13, og folk oppfordres til å åpne vinduer og balkongdører og synge med den stemmen de har. Bli med på dette!

3. GoPro

Vi vil utfordre dere som spiller i korps til å ta med et GoPro-kamera og filme dere selv når dere spiller. Legg det ut, så kan vi andre også få kjenne på den gode 17. mai-stemningen.

4. Overnatting

Overnatt ute natt til 17. mai! Kanskje du har en hengekøye du kan bruke?

5. Familiekorps

Til dere som ikke spiller i korps. Lag et familiekorps/vennekorps med gryter og lokk. Bruk det dere har som lager lyd, og vær kreative. Hvis du filmer det, og legger det ut på sosiale medier kan det gå viralt!

6. Gourmetpølse

Er du typen som blir glad av god mat vil vi anbefale deg å lage den beste pølsa med brød du noen gang har lagd. Prøv deg fram! Kanskje det er godt med brunost på toppen? Hvem vet? Husk også å fyll opp hjemmet med brus, is og godteri! Dette kan bli viktig på en hjemmepreget 17. mai.

7. Sekkeløp

Arranger et sekkeløp over Zoom eller Teams med dine nærmeste.

8. Reflekter

Bruk litt av dagen på å tenke over hvor heldige vi er som får bo i Norge. Vi er ett av verdens rikeste land og vi scorer høyt på undersøkelser om lykke hos befolkningen. Vi slipper også å måtte forholde oss til krig i hverdagen. Det er ikke en selvfølge.

Jeg håper du ble inspirert av noen av forslagene til hva du kan gjøre. Selv om dagen blir annerledes, kan det absolutt bli en god dag likevel. Vi i iTro håper at du får en nydelig dag!

Film: Birgitte Binzer

Grunnlovsdagen

17. mai feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov.