Hva skal vi tenke om menighetsshopping?

Hva skal vi tenke om menighetsshopping?

Om man etter to år på samme sted fortsatt er på let etter "den perfekte menigheten" så har man lett for lenge.

De aller fleste endrer bosted minst en gang i løpet av livet. Noen flytter til andre deler av landet, til en annen verdensdel og noen forblir hjemme.

Uansett hvor du befinner deg vil det å tilhøre en menighet høyt anbefales, men hvordan vite hvilken menighet man skal velge?

«Menighetsshopping»

Begrepet «menighetsshopping» eller menighetsleting er kanskje et relativt nytt begrep, men praksisen har eksistert lenge. Det å sjekke ut de ulike menighetene der man har flyttet til.

En menighet å kalle «hjemme»

Som ny student i ny by skriver jeg dette rett fra en menighetsshopper sitt ståsted. For det å finne en menighet å tilhøre tror jeg er kjempeviktig.

Jesus kalte disiplene til et fellesskap og han kaller oss til fellesskap. Det å møte fast i uka til en menighet hvor du føler deg sett, velkommen, ønsket og anerkjent er så viktig.

Et sted å kalle hjemme

Det er fint å besøke ulike menigheter, men med en gang man får tilhørighet et sted, en menighet å kalle «hjemme» så tror jeg det vil bety mye både for deg selv og for menigheten.

Alle studentmenigheter har ulike verv og tjenester man kan engasjere seg i og uansett hvilken type du er, hva du liker å holde på med eller hva dine nådegaver er, så vil menigheten ha bruk for DEG.

Vi har én kropp, men mange lemmer, alle med ulike oppgaver. (Rom 12,4)

Menighetsshopping kan være bra er bra så lenge man setter grenser for den. Om man etter to år på samme sted fortsatt er på let etter «den perfekte menigheten» så har man lett for lenge.

Det kan være smart å sette seg en dato for når menighetsshoppingen skal være over og det er tid for å lande i en menighet. Og finner man ut at menigheten er feil så er det alltid mulig å bytte, de opererer ikke akkurat med bindingstid.

Hva leter du etter?

En felle man også kan havne i, er at man blir for kresen og stiller for høye krav til menighetene. Leter du godt nok vil du alltid kunne finne noe du ikke er fornøyd med i alle menigheter.

Tenk gjennom hva det er du søker og lengter etter i et åndelig fellesskap og gjør deg opp tanker etter det. Og er du nysgjerrig på hva som er kjerneverdiene i menigheten; spør, sjekk ut nettsiden deres og send dem en mail.

Tenk gjennom hva det er du søker og lengter etter i et åndelig fellesskap og gjør deg opp tanker etter det.

Jeg har møtt folk som er tydelig imot at vi som studenter skal «shoppe» menigheter, men personlig er jeg glad for å få muligheten til å besøke ulike kirker, for alle gjør ting på sin måte. Noen måter passer ikke for meg, men de vil passe for deg og det er jo helt nydelig at vi er forskjellige.

Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg. (Åp 3,20)

Lightstock