Mange har som karrieredrøm å bli berømt; influencer, popstjerne, modell eller skuespiller

Mange har som karrieredrøm å bli berømt; influencer, popstjerne, modell eller skuespiller

– Jeg tenker man må ha et budskap eller et ønske om noe større enn selve berømmelsen, forteller artist Christian Ingebrigtsen.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Christian Ingebrigtsen ble verdenskjent på 90-tallet da den Norsk-Britiske pop-gruppen a1 slo igjennom. Likevel forteller han at det ikke er berømmelsen man bør trakte etter.

Jakten på berømmelse

– Mange unge i dag ønsker å bli berømte, (for eksempel youtubere, bloggere eller stjerner). Er det et fint mål å sette seg?

– Jeg tenker at det ikke burde være et mål i seg selv å bli popstjerne, berømt eller rik. For det første tror jeg ikke man greier det så lett fordi det er ikke motiverende nok hvis målet kun er å bli kjendis. Mange vil for eksempel bli en influencer. Men hva vil man influence med? Man må jo ha et budskap eller et bakenforliggende ønske om noe større enn selve berømmelsen, sier han.

Han forteller at mye av viljen hans til å dra ut i verden og satse på internasjonal karriere fikk han fra mobbingen på skolen, og ønsket om å gjøre noe betydningsfullt.

– Det var kraftig brennstoff som trigget meg ut i verden for å vise dem. Hadde jeg hatt det topp i Ski er det ikke sikkert jeg hadde dratt ut noen gang.
Mange som lykkes som artister, kunstnere, eller i business, har et underliggende driv til å oppnå noe, og det er derfor de blir berømte. Ikke omvendt.

Musikken som mål

Mens mange som har som mål kun å bli kjendis, stikker seg ut en liten periode for så å bli borte igjen, har det for Christian alltid vært musikken som har vært i fokus. Det tror han er årsaken til at han fortsatt er artist etter 20 år.

– Photoshoots, videoinnspillinger og intervjuer syns jeg var det kjedeligste med jobben. For meg har motivasjonen alltid vært å skape musikken og kunne formidle den.

Drøm stort

Christian er opptatt av å støtte ungdom i å drømme stort og tenke ut hva man ønsker å oppnå dersom det ikke fantes noen begrensninger.

Hvis jeg klarer å forlate verden et litt bedre sted enn det hadde vært uten meg, da har jeg lykkes.

– Jeg er et levende eksempel på at urealistiske drømmer kan komme i oppfyllelse. Jeg var jo en upopulær gutt fra Siggerud som ble mobbet, låst inn i skapet og dyttet i tisserenna. Og plutselig var jeg på plakater på andre siden av jordkloden.

Likevel minner han om å tenke gjennom hva som i bunn og grunn betyr noe.

– Mange ønsker å være «hovedrollen» og «helten», og ser på verden rundt seg som statister i sitt eget prosjekt. Men hvilke hovedroller liker vi som bare tenker på seg selv og ønsker å være i fokus? De beste heltene er de som redder andre og gjør verden til et bedre sted. Hvis jeg klarer å forlate verden et litt bedre sted enn det hadde vært uten meg, da har jeg lykkes, avslutter han.

Aase Victoria Wangen

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.