Hva kan vi lære av nonna som rocka The Voice?

Hva kan vi lære av nonna som rocka The Voice?

Over 25 millioner har sett videoen av søster Cristinas fantastiske audition.

Leder

Denne ukas leder er skrevet av Odd Inge Aas.

Hva er dine talenter, og hva kan du gjøre med dem for å ære Gud og glede andre?

Dette spørsmålet har surra litt i bakhodet mitt i helga, etter at jeg så det fantastiske klippet med nonna Cristina Succia som sang en strålende versjon av Alicia Keys’ «No One» på italienske The Voice (se videoen nederst i saken).

De fire dommerne fikk nærmest sjokk da de snudde seg rundt og så hvem det var som sang. Det er jo tross alt ikke hver dag at en nonne stiller opp på et sånt talentshow.

De spurte henne også om hvorfor hun var kommet. «Jeg er her fordi jeg har fått en gave, og jeg vil gjerne dele denne gaven med andre», svarte hun, før hun la til at det var hennes måte å evangelisere på.

Ofte er det dårlig selvtillit som hindrer oss i å tro på oss selv og det vi kan"

De færreste av oss synger som søster Cristina, men vi har alle våre gaver eller talenter som vi kan glede andre med. I 1. Petersbrev 4,10 oppfordres vi nettopp til det. Det er til glede for Gud.

Videoen av Cristina Succia har i løpet av fire dager blitt sett av 25 millioner mennesker, hun er i ferd med å glede en hel verden. Vi har ikke sjanse til å nå ut til så mange, kanskje blir det bare et par stykker som får glede av det. Men det er på ingen måte noe vi skal se smått på.

Ofte er det dårlig selvtillit som hindrer oss i å tro på oss selv og det vi kan. Eller det kan være beskjedenhet og jantelov som hindrer oss å bruke gavene våre med stolthet.

Søster Cristina var nok klar over at det ikke er hver dag det dukker opp en nonne i et talentshow, men hun gjorde det hun håpte ville glede andre og være til ære for Gud.

Så spørsmålet blir: Hva er dine gaver og talenter, og hvordan kan du bruke dem til glede for dine medmennesker?

Bilde: Skjermdump fra The Voice, Italia på Youtube