Døden betyr ikke slutten for oss som tror på Jesus

Døden betyr ikke slutten for oss som tror på Jesus

Vi har et hjemland i himmelen som vi kan lengte etter, og der det er en som lengter etter oss.

Andakt

Denne andakten ble opprinnelig publisert i 2015.

Har du noen gang lengtet hjem? Jeg husker godt da jeg ble stor nok til å reise på overnattingsbesøk hos venninner. Det var noe av det kjekkeste jeg visste.

Da koste vi oss gjerne med godteri, film, og fikk ofte flere latterkramper. Timene gikk fort fram til vi skulle legge oss, fordi vi hadde det så gøy.

Men når det ble sent nok, og sengene var inntatt, kjente jeg ofte at det begynte å vokse en liten klump i magen min. Jeg lengtet hjem. Innerst inne ville jeg sove i min egen seng, og få nattasang på senga av mine egne foreldre. Det var koselig å være på besøk, men det var hjemme jeg aller helst ville vært.

Borgerrett i himmelen

Det kan være vondt å savne noen, men samtidig er det noe godt og riktig ved det. Å savne noen, viser at vi setter pris på dem og er glad i dem, at vi har lyst til å være med dem.

I Bibelen, Filipperbrevet 3,20, står det noe om det å lengte hjem: «Vi har vår borgerrett i Himmelen, og derfra venter vi Herren, Jesus Kristus, som frelser.»

Ordet borgerrett kan også oversettes med ordet «hjemland». For selv om vi er fra Norge, har vi faktisk et annet land som er vårt egentlige hjemland. Det er et usynlig land, det er Himmelen, den plassen som venter oss som tror på Jesus.

Virkelig hjem

Og hvem skal vi møte i Himmelen? Der skal vi møte Jesus, ansikt til ansikt. Vi skal få være sammen med vår himmelske far og kjenne hans overveldende kjærlighet og omsorg. Og på samme måte som mine foreldre gledet seg til jeg kom hjem fra overnattingsbesøk, lengter Gud desto mer etter å være helt nær sine barn, vi som tror på Jesus.

Jeg synes det er helt fantastisk å tenke på at det er noen som venter på meg også på andre siden av dette livet. Døden, eller Jesu gjenkomst, betyr ikke slutten for oss som tror på Jesus.

Mange rom

Det betyr at vi endelig skal komme hjem, virkelig hjem. Og dette hjemmet har mange, mange rom, det sa Jesus selv. Det er med andre ord plass til mange i himmelen, til alle som vil tro.

Så mens vi venter på å komme hjem, kan vi like gjerne bruke tiden på å fortelle andre om Jesus. Hadde det ikke vært fint hvis alle rommene ble fylt opp? Jeg håper det blir helt fullt i Himmelen, vårt egentlige hjemland.

Jon Olav Selstø

Andakt

Denne andakten ble opprinnelig publisert i 2015.