Store forandringer skjedde da de leste i Bibelen minst fire ganger ukentlig

Store forandringer skjedde da de leste i Bibelen minst fire ganger ukentlig

Guds ord er levende og forandrer mennesker. Et forskningsprosjekt viser store forandringer i menneskers liv ved kontinuerlig bibellesing.

Tema

Temaet på iTro i januar er «Bibelen».

Du har kanskje gått inn i det nye året med friskt mot om å bruke mer tid i Bibelen, men du merker allerede at det er vanskelig å finne motivasjon. Bibellesing kan være kjedelig og det kan være vanskelig å sette av tid til.

Det kan til og med virke meningsløst. En kan tenke at Jeg har jo lest det før og jeg føler ikke at jeg får noe ut av det likevel. 

Det kan i alle fall jeg føle på. Et forskningsprosjekt fra USA kan hjelpe oss til å gjenfinne motivasjonen.

Forskningsprosjekt som motivasjon

I USA ble det gjort et forskningsprosjekt med et tilfeldig utvalg på 40 000 mennesker fra 8 til 80 år. En forskning om bibelbruk og noe som ikke var utgangspunktet for forskningen stjal oppmerksomheten. 

Resultatet kort oppsummert:

På punktene nedenfor ser vi hvor mange dager i uken Bibelen er tatt i bruk og hvilken effekt det har gitt i livene til aktørene.

 • En gang i uken = Ubetydelig effekt
 • To ganger i uken = Ubetydelig effekt
 • Tre ganger i uken = Liten effekt
 • Fire ganger i uken = Kjempestor effekt. Rett til topps i diagrammet og drastisk økning fra de andre punktene

Det er interessant å se at økningen ikke er gradvis, men at den skyter til værs når man bruker Bibelen minst fire ganger i uken. Vi ser et stort hopp fra tre til fire ganger.

Se hele samtalen rundt forskningen i videoen her.

200% økning på å dele tro

Men hva var det som forandret seg hos disse menneskene? Nedenfor ser du hva som forandret seg i aktørenes liv (med bibelbruk minst fire ganger i uken).

Nedgang:

 • Føle seg ensom = 30%
 • Sinneproblem = 32%
 • Bitterhet i relasjoner (eks. ekteskap eller dine barn) = 40%
 • Alkoholisme = 57%
 • Åndelig tørke = 60%
 • Pornografi = 61%

Økning:

 • Dele troen = 200%
 • Disippelgjøring av andre 230%

Wow – dette er store og positive forandringer! Poenget med å vise denne forskningen er ikke at det ikke er feil eller unødvendig å «bare» lese i Bibelen en eller to ganger i uka, men det er kult å se konkrete resultater av kontinuerlig bibellesing. Det forandrer mennesker.

husk at det ikke er hvor mye du leser i Bibelen som avgjør om du er en kristen eller ei.

Så tror jeg kontinuerlig bibelbruk er noe vi kristne bør strekke oss etter. Bibelen er vår manual til livet og bibelbruk hjelper oss til å koble oss på Gud. I Guds ord finner vi sannhetene om oss selv og omverdenen.

Guds ord er levende

Mange andre gode grunner til å lese i Bibelen, finner du i denne tidligere iTro-artikkelen: 7 grunner til å lese Bibelen

Selv om det ikke alltid føles sånn, er Guds ord levende og er verdt å investere tid i. Ikke fordi det er en påtvunget kristen regel, men fordi det er best for oss og de rundt oss.

«For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer.» (Heb 4, 12)

Glem ikke

Som kristne er det en naturlig konsekvens å bruke tid med Bibelen og Gud, men husk at det ikke er hvor mye du leser i Bibelen som avgjør om du er en kristen eller ei.

Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss fra all urett. (1 Joh 1,9)

Våre gjerninger og hva vi får til har ingen betydning for frelsen, men vi skal ikke slutte å strekke oss etter å gjøre det Gud gjennom Bibelen sier er bra for oss.

Lightstock

Tema

Temaet på iTro i januar er «Bibelen».