Er ikke-kristne lykkeligere enn kristne?

Er ikke-kristne lykkeligere enn kristne?

Forskning bekrefter Ordspråkene om at "å frykte Herren forlenger livet, men de urettferdige får færre år."

Tema

Månedens tema i mars er «Lykke».

Det kan hende at vi kristne av og til føler at ikke-kristne er mer suksessfulle, i tillegg til at de slipper alle regler og ting å ta hensyn til.

I Job 21,7-15 står det om akkurat dette. Job spør: “Hvorfor får de urettferdige leve, bli gamle og rike?»

Hvorfor skal vi egentlig følge alt det Gud har for oss, hvis det uansett går bra med oss når vi ikke tror på Gud? 

Går det egentlig så bra?

Som kristen kan du få slengt til deg at kristendommen bare er en ideologi med mange ubrukelige regler som gjør at man går glipp av livets virkelige selvrealiserende gleder.

Det er noen befalinger og regler man tar hensyn til som kristen. Men er dette egentlig så ille? I Bibelen finner vi flere begrunnelser på hvorfor troen og kristne verdier er godt for mennesket.

Å frykte Herren forlenger livet, men de urettferdige får færre år.

I Ordspråkene er det mange vise ord om hvordan rettferdighet, ærlighet og frykt for Herren er gode ting for oss. Det står at «Å frykte Herren forlenger livet, men de urettferdige får færre år.» (Ordspr. 10,27) og «støtt deg ikke på din egen innsikt»! (Ordspr. 3,5).

Men vet ikke mennesker best selv? Klarer vi ikke å vite hva som er best for oss og hva som gir glede og suksess?

Forskning på religiøse

En artikkel fra forskning.no viser at sterkt troende mennesker lever lengre enn andre.

Noen studier viser også at religiøse har flere positive og færre negative følelser enn andre, flere sosiale forbindelser, færre hjertesykdommer, lever lengre og er lykkeligere!

I tillegg viser de at religiøse opplever mer mening og formål med livet. At de har mer håp, tilgir mer og er mer takknemlige og kjærlige med sine medmennesker.

Slipper kristne å lide?

Betyr dette at vi kristne er unnlatt å oppleve vondt? Slett ikke! Vi er ikke lovet et perfekt og feilfritt liv i denne ufullkomne verden.

Mange fortellinger om de første kristne ender ofte med fengsel eller død. 11 av 12 disipler måtte bøte med livet på grunn av sin «religiøsitet». Stefanus ble steinet, apostler ble forfulgt og Paulus havnet gang på gang i trøbbel.

Gud har IKKE lovet at hvis vi tar imot Jesus, så blir alt perfekt og livet blir en dans på roser. Tvert imot står det flere ganger at vi kommer til å gå gjennom prøvelser og vanskelige ting. Bibelen legger ikke skjul på dette.

Gud er med oss gjennom og i prøvelsene.

Men det er store løfter knyttet til Guds omsorg i prøvelsene. Salme 23 beskriver akkurat dette så bra:

«Om jeg enn skulle vandre I dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg.»

Som kristne har vi en fordel når prøvelser kommer, nemlig løftene fra Gud. At Gud er med oss gjennom og i prøvelsene. Bibelen oppfordrer oss faktisk til å glede oss over prøvelsene og utfordringene vi møter (Jakob 1,2).

Kort fortalt

Selv om kristne i følge noe forskning kan leve lengre og være mer lykkelige enn andre, er vi ikke garantert et perfekt liv på jorden.

Men som kristne skal vi få glede oss over Guds visdom, og stole på løftene Gud har gitt. Vi har et håp om noe større og bedre som vi en dag skal ta del i!

Nettsider jeg har hentet forskningen fra:

Tema

Månedens tema i mars er «Lykke».