7 forskjellige måter å lese Bibelen på

7 forskjellige måter å lese Bibelen på

Motivasjonen for å lese i Bibelen er ikke alltid på topp. Her får du flere gode tips til å variere bibellesingen din.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Det er kveld. Du tenker å lese litt i Bibelen før du legger deg. Men du er så sliten og trøtt og stoffet er så tørt og kjedelig. Du orker ikke. Det er få ting som frister mindre enn å ta opp Bibelen og lese akkurat nå. Mange, meg selv inkludert, kjenner seg godt igjen her.

Heldigvis finnes det flere måter å lese Bibelen på. Vi i iTro tror det er lettere å lese Bibelen om man varierer bibellesingen. Sjekk ut disse tipsene!

7 måter å lese Bibelen på

1. Bibelen på lydbok/podcast

Er det vanskelig å konsentrere seg, altså at man fort mister fokus underveis, kan en kombinasjon av å høre og lese være til hjelp. Bibelen som lydbok samtidig som du leser den samme teksten i den egen Bibel gjør at du både sikrer fremdriften og at du ikke sporer av, fordi du begynner å tenke på andre ting (det er lov å bare høre også, hvis du ikke orker begge deler).

2. Bruk studiebibel

En studiebibel er en vanlig Bibel bare at det er forklaringer til vers og ord. Stoffet i Bibelen kan av og til virke tungt og uforståelig. Ved hjelp av studiebibelen er det lettere å forstå ting som kan være vanskelig.

3. Les sammen med noen

Få med noen flere til å lese det samme som deg. Det kan gi noe ekstra å lese i fellesskap med andre. Pluss at kanskje noen trengte at du utfordret dem på dette for selv å komme i gang med å lese.

4. Høytlesning av Bibelen

En videreutvikling av punkt nr.3 –  høytlesning av Bibelen. Hvis dere er flere som vil lese i Bibelen sammen, går det an å møtes for å lese høyt. Enten et kapittel, eller en hel bok. Man legger iblant merke til andre ting når det leses høyt enn man ville gjort hvis man satt og leste selv. Det er også en fin fellesaktivitet.

5. Ta tiden

Les Bibelen med stoppeklokke. Bestem deg for at du vil lese to minutter hver dag for eksempel, og hold deg til det. Så kan du heller utvide etter hvert hvis du ser at du vil det. Det er mye bedre enn å gi seg selv alt for høye krav, noe som ofte kan føre til at man gir opp og ikke leser i det hele tatt.

6. Bruk bibelleseplan

Finn en bibelleseplan på iTro, eller abonner på Logos (fra Bibelselskapet) eller en annen bibelleseplan. Eller finn en plan på YouVersion (Bibelappen). Med bibelleseplan har du noe konkret å forholde deg til.

BIBELLESEKAMPANJE
7. Kos deg

Legg til rette for at bibellesingen blir noe gøy. Sett deg i godstolen, ta med en kopp kaffe/kakao, litt sjokolade, tenn et lys og sørg for at alle mulige forstyrrelser er langt borte. Gjør bibellesingen til noe du gleder deg til.

Hvor bør man starte i Bibelen?

Det er ingen fasit på hvor man bør starte hvis man skal lese Bibelen, men hvis du er en fersk bibelleser kan et av evangeliene (gjerne Lukas- eller Markusevangeliet) være en god start. Apostlenes gjerninger er heller ikke et dumt sted å starte.

Det betyr ikke at det gamle testamentet og resten av Bibelen er uviktig, men evangeliene er nokså lettleste sammenlignet med resten av Bibelen og forteller om det som er viktigst i Bibelen.

Sjekk også ut Bibelselskapets: Lukas 2020 Lett å lese.

Lykke til med bibellesingen!

Unsplash

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.