Kjærligheten

Kjærligheten

Jesu kjærlighet overgår lett hundrevis av roser, gode ord og følelser. Denne kjærligheten overgår og overkom alt.

Tema

Tema på iTro.no i februar er ♥

Det er kjærlighetens måned. Vi kan elske familie, venner og kjæreste, men møter vi ofte ekte kjærlighet i verden? Kjærlighet som tåler alt? Kjærlighet som aldri setter seg selv og sin egen vinning foran de som elskes? Kjærlighet som aldri tar slutt, uansett?

Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Kjærligheten tar aldri slutt. «…» 1. Kor 13, 4-8

Denne kjærligheten høres fantastisk ut. Det er ingen overfladisk medfølelse eller forelskelse, men en dyp kjærlighet. Dette er den ekte kjærligheten.

Uoppnåelig kjærlighet?

Denne måten å elske på virker uoppnåelig, og for oss mennesker er det akkurat det. Vi setter oss selv først og har motiver bak det vi gjør. Vi kan gjøre gode handlinger, men vil aldri klare å kjenne på, eller gjøre alt det som en slik kjærlighet innebærer.

Én mann klarte å elske med en slik kjærlighet. Jesus. Han kan elske med denne kjærligheten fordi han er Gud.

Gud har ikke bare evnen til å vise kjærlighet, han er det som gir opphavet til kjærligheten i utgangspunktet. Kjærlighet er en av egenskapene Gud har, kun fordi han er Gud. Vår forståelse av kjærlighet er ikke noe vi tar ut av løse luften. Vi ser og forstår kjærligheten gjennom hvem Gud er og hva han har gjort for oss. Jesus ER dermed kjærlighet.

Ufattelig kjærlighet

Denne kjærligheten som Gud elsker oss med er enorm og ufattelig. Den er ikke bare fin, koselig og trygg, den krevde også at Gud selv skulle dø for oss. Det var altså kjærligheten som Gud har for oss som gjorde at Jesus sa seg villig til å dø på korset. Det er helt crazy!

Leser du historier fra Bibelen vil du kjenne igjen beskrivelsen av Kjærligheten i Korinterbrevet. Gud er tålmodig. Gud gleder seg ikke over urett, men har glede i sannhet. Jesus utholdt alle smerter og selv døden, for oss. Det aller beste er; denne kjærligheten skal ALDRI ta slutt!

Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder. Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre. 1.Joh 4, 10-11

Kjærlighet som tvinger

Hvordan møter vi det faktum at vi er elsket så ufattelig høyt? I Bibelen snakkes det om at Guds kjærlighet tvinger oss til å elske hverandre, og det høres jo litt rart ut. Men noe av det som kjennetegner denne kjærligheten er at den har konsekvenser for hvordan vi lever livene våre og hva vi prioriterer. Ikke fordi vi da oppnår noe selv eller blir superprektige, men fordi vi faktisk har en ekte kjærlighet for de rundt oss.

Ja, jeg tror at fellesskapene våre skal kjennetegnes av en slik kjærlighet og at vi er kalt til å elske mennesker rundt oss med en rå og ekte kjærlighet. Dette vil vi aldri klare selv. Vi er avhengige av å bli påvirket av Jesus og bli «smittet» litt av hans kjærlighet for menneskene. Heldigvis har Gud gitt oss Den Hellige Ånd, som bor i oss, og som vil pirke i egoismen vår og lære oss å elske de rundt oss mer og mer slik Jesus elsker dem.

Jesu kjærlighet overgår lett hundrevis av roser, gode ord og følelser. Hans kjærlighet overgår og overkom alt. Jesus ER kjærlighet.

 

 

 

 

Tema

Tema på iTro.no i februar er ♥