-Bibellesning gir hjelp i hverdagen

-Bibellesning gir hjelp i hverdagen

iTro har pratet med to 10.klassinger i Harstad om deres bibellesevaner.

Tema

Temaet på iTro i mars er «Bibelen».

Følg iTro på Facebook og få med daglige oppdateringer.

Temaet på iTro i mars er Bibelen, og i den forbindelse ville vi høre fra noen ungdommer i Harstad. I løpet av de siste årene har vi fått bli kjent med Maren og Fredrik gjennom ungdomsarbeid og bibelgrupper her i byen. Jeg tok en prat med de om deres vaner og forhold til Bibelen.

– Det er ikke alltid like lett å være kristen på skolen

Maren Tande Buset er elev ved 10.klasse på Seljestad ungdomsskole.
– Jeg føler jeg får noe bra ut av å lese i Bibelen og det gir meg motivasjon i hverdagen. Det er ikke alltid like lett å være kristen på skolen, og da synes jeg det er godt å kunne lese i Bibelen. Det gjør det liksom litt enklere og tørre å være kristen på skolen og i hverdagen, forteller hun.

Avtaler med hverandre

Maren sier hun går fast i bibelgruppe, men også leser fast i Bibelen med noen venninner.
– Vi pleier å avtale noen vers vi skal lese i løpet av uka, og så diskuterer vi det vi har lest underveis. Det er godt å kunne snakke sammen om det vi har lest, da kan vi liksom skjønne mer av det og se hvordan de andre har tenkt og forstått det.

– Jeg leser Bibelen så ofte som mulig

– Vi har liksom fått en guide til hvordan vi skal leve et liv med gode verdier, sier Fredrik Haagensen, også 10.klassing på Seljestad.
– Jeg leser bibelen så ofte som mulig, og det gjør jeg fordi det handler om Guds kjærlighet til oss, det kan jeg jo ikke gå glipp av!

Bibelgrupper

– Hvordan leser du i bibelen?
– Jeg prøver mitt aller beste for å følge en bibelleseplan jeg har. Jeg følger NT100, der jeg skal komme gjennom det nye testamentet på 100 dager. Og så deltar jeg i bibelgruppe, der kan vi lese sammen og så snakke om det vi har lest, i tillegg til å snakke om det som opptar oss, sier han og fortsetter:
– Det er mye fint og nyttig i bibelen som absolutt er verd å ta med seg videre i livet, for å kunne leve et liv for og med Gud, påpeker Fredrik Haagensen.

Sjekketriks i Bibelen

– Har dere noen favorittbibelvers eller noe dere synes er kult/morsomt fra Bibelen, som dere vil dele med oss?
– Min favoritt er Romerne 8,18: «Jeg mener at det vi må lide i den tiden som nå er, ikke kan regnes for noe mot den herligheten som en gang skal åpenbares og bli vår.», nevner Maren.

– Vel, hvis det skal være noe morsomt i Bibelen, så må det være: Job 4,10, det er jo ganske bra: «Se flodhesten! Jeg har skapt både den og deg. Den eter gress som en okse.»
– Jo, også har jo Bibelen noen ganske gode sjekketriks da, mine to favoritter er Ordspråkene 31,29 og Høysangen 4,7, avslutter Fredrik Haagensen.

Private foto

Tema

Temaet på iTro i mars er «Bibelen».

Følg iTro på Facebook og få med daglige oppdateringer.