En Gud som gir ekte glede

En Gud som gir ekte glede

- Jeg begynte nå å søke min glede i Gud, og ikke i andre personer, hendelser eller ting.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg er sånn som de aller fleste. Jeg synes det er fantastisk gøy med litt fart og spenning, henge med venner og finne på gøye sprell. Jeg liker å gjøre det som gjør meg glad og fyller livet mitt med glede. Problemet er at alt dette bare gir meg en kortvarig glede.

Slitsomme og kortvarige gleder

Det er jo ikke slik at jeg fortsatt er glad over den kvelden jeg var ute og spiste pizza med vennene mine. Eller fortsatt kjenner på den sprudlende følelsen jeg hadde da jeg reiste til Syden med kusinene mine for over ti år siden.

Men det er bare Gud som kan fylle dette tomrommet og gi deg en fullkommen glede

Jeg syntes det var slitsomt å stadig prøve og fylle livet med sånne små, kortvarige gleder. En kveld jeg var på et møte talte taleren om nettopp dette. Han sa at livet kan by på små gleder. Og det er gøy, for du blir glad der og da, men det vil ikke holde lenge før det forsvinner. Det er et tomrom som vi er skapt med, og som vi prøver å fylle med glede og mening.

Et vendepunkt

Men det er bare Gud som kan fylle dette tomrommet og gi deg en fullkommen glede. En glede som aldri forsvinner, men alltid er der uavhengig av mine prestasjoner og følelser.

Jeg trenger ikke gjøre noe spesielt for å få denne gleden. Og fordi Gud gjør meg glad, vil jeg bruke mer tid med han. Dette ble et slags vendepunkt for meg i min tro. Jeg begynte nå å søke min glede i Gud, og ikke i andre personer, hendelser eller ting.

Bibelen omtaler sann glede

I bibelen står det mye om glede, og hva vi skal glede oss over. I brevet til Filipperne er det grunntonen for hele brevet. Og når Paulus skrev dette satt han i fangenskap, setter han gleden han har i Gud i et skikkelig perspektiv.

 ”Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: gled dere!”. Fil 4.4

Andre steder i Bibelen står det:

”Må så håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan være rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft” Rom 15.13

”Du har gitt meg glede i mitt hjerte, større enn den de andre har når de har overflod av korn og most” Salme 4.8

Det står altså mye om hvor vi skal ha vår glede, og det tror jeg ikke er tilfeldig. Når Gud er fullkommen og evig, så må den gleden vi får i han også være fullkommen og evig.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.