Det kan være frustrerende når vi ikke opplever ekstraordinære bønnesvar

Det kan være frustrerende når vi ikke opplever ekstraordinære bønnesvar

Gud svarer oss ikke alltid på den måten vi ser for oss eller ønsker.

Tema

Denne saken ble først publisert på iTro 12/04/2021 under temaet «Ordinær».

Hvorfor svarer ikke Gud på bønnene mine? Hvorfor har ikke jeg en ekstraordinær historie jeg kan fortelle andre der Gud konkret svarte på bønnen min?

Å ikke oppleve bønnesvar kan oppleves frustrerende og urettferdig. En kan føle at Gud ikke bryr seg.

Bønnesvar kan oppdages i ettertid

Når vi ber kan Gud gi oss tre forskjellige svar:

  • Ja
  • Nei
  • Vent

Jeg har hørt flere historier fra folk som ikke har sett bønnesvaret sitt der og da, men som flere år senere, når de ser tilbake på situasjonen, har oppdaget at de faktisk fikk bønnesvar.

Det er ikke hvor mange bønnesvar du får, eller om du har ekstraordinære opplevelser med Gud som definerer deg som kristen.

Et tips er å skrive ned bønnene dine. Finn det fram noen år senere og du vil kanskje oppdage at du har fått flere bønnesvar enn du er klar over.

 

Gud vet best

Hvorfor Gud velger å helbrede noen, og andre ikke – er veldig vanskelig å skjønne. Det kan føles veldig urettferdig, og det er lov å være frustrert.

Vi vet ikke hvorfor Gud helbreder noen og noen ikke, eller hvorfor noen får bønnesvar på første forsøk, mens noen som har bedt i to år i strekk, ikke ser noen svar.

Men vi vet at Gud ønsker det beste for oss, at han ser det store bildet og har kontroll. Vi må stole på at Gud vet best. Det er tross alt han som har skapt oss.

«God will either give us what we ask or give us what we would have asked if we knew everything he knows.» – Timothy Keller

Det er ikke hvor mange bønnesvar du får, eller om du har ekstraordinære opplevelser med Gud som definerer deg som kristen. Man er ikke en «bedre» kristen om man kan vise til ekstraordinære opplevelser med Gud.

Misforstå meg rett, hvis du har erfart ekstraordinære opplevelser med Gud, er selvfølgelig det kjempefint, men det er ikke alle som får det og det er helt greit.

Les også: 15 bibelvers om bønn

 

Be om at Guds vilje skal skje

En grunn til at vi ikke får bønnesvar kan være at vi ikke alltid ser hva vi og andre egentlig trenger. Vil det vi ber om gagne andre og oss selv i det store bildet? Selv om vi ber med god hensikt, er det ikke sikkert at det er til det beste om bønnen går i oppfyllelse. Gud vet best.

Når det er sagt, må vi ikke slutte med å be stort og være frimodige i bønn. Får vi et «nei» er det nok en god grunn for det, men husk at svaret også kan være «vent». Så ikke gi opp selv om du føler Gud ikke svarer.

Bibelen forteller oss at vi skal være frimodige og tålmodige i bønn. Jeg tror vi ofte undervurderer hvor mye bønn kan gjøre i våre og andres liv.

 

Oftere enn vi tror

Jeg tror Gud gir bønnesvar mye oftere enn det vi er klar over. Det skjer bare ikke på den ekstraordinære og konkrete måten vi hadde sett det for oss på.

Vær frimodig og tenk stort om bønn, men de gangene du ikke får akkurat det bønnesvaret du hadde håpet på – husk at Gud vet best.

Jeg tror på tilfeldigheter, men er også overbevist om at små, enkle hverdagslige ting er «Gudfeldige».

Fortsett å be bønner både for deg selv og andre. Bønn er noe av det viktigste vi som kristne kan gjøre. Når vi ber retter vi sinnet vårt mot Gud, og Han kan gjøre store ting gjennom bønnene våre.

Vær utholdende i bønn, våk og be med takk til Gud! (Kolosserne 4,2)

Så vær frimodig og tenk stort om bønn, men de gangene du ikke får akkurat det bønnesvaret du hadde håpet på – husk at Gud vet best.

 

Bibelteksten er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Pixabay

Tema

Denne saken ble først publisert på iTro 12/04/2021 under temaet «Ordinær».