– I år 2033 kan det være mulig at alle leser en del av Bibelen på sitt eget språk

– I år 2033 kan det være mulig at alle leser en del av Bibelen på sitt eget språk

I år 2033 skal vi feire at det er 2000 år siden Jesus stod opp fra de døde. Tenk vi som global kirke kan gi Jesus tidenes presang?

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Jeg har ikke åpnet en mattebok siden siste mattetime i førsteklassen på videregående. Ikke fikk jeg gode karakterer i matte heller.

Likevel, de siste ukene har jeg likevel begynt å drømme om et tall. Tallet er 1622.

Fra 1622 til 0

Dette finnes 1622 språk i verden hvor ingen har begynt å oversette Bibelen. 1622 språk uten en påbegynt bibeloversettelse. Det kan høres mye ut. Ja, det er faktisk mye. Nå drømmer jeg om at 1622 skal bli til null. Er det realistisk?

Ja! Det er realistisk. Faktisk er det sannsynlig at dette kan skje innen år 2025.

Gud mangler én ting for at tallet 1622 skal bli til null. Gud trenger mennesker som sier «Herre, her er jeg, send meg!

Hvis det skjer, kan alle språk sannsynligvis vil ha en bibeldel oversatt rundt  i år 2033. Da vil alle mennesker potensielt kunne lese Guds Ord på sitt eget hjertespråk.

I år 2033 skal vi feire at det er 2000 år siden Jesus stod opp fra de døde. Tenk vi som global kirke kan gi Jesus tidenes presang? At i løpet av år 2033 vil en del av Bibelen være oversatt til alle verdens språk?

Jeg kjenner meg utrolig privilegert som får lov til å leve i dag og at jeg får være med å oppleve akkurat dette.

Gud trenger villige mennesker

Gud mangler én ting for at tallet 1622 skal bli til null. Gud trenger mennesker som sier «Herre, her er jeg, send meg! Herre, jeg tar jobben og jeg skal fortsette til jobben er gjort.» Gud trenger mennesker som vil si ja.

Hver dag ber jeg bønnen fra Lukas 10,2. Der sier Jesus at vi skal be til Høstens Herre om å drive arbeidere ut til sin høst. Jeg ber Jesus om å kalle mennesker til å bli bibeloversettere der dette trengs, blant de 1622 språkene. Vil du være med meg å be denne bønnen?

Og; er du åpen for å bli bønnesvar på din egen bønn om at Gud skal kalle mennesker? Det hadde vært noe det!

Trigges du av dette? Ta kontakt med Wycliffe Bibeloversettere. Det er de som er ekspertene på bibeloversettere i Norge. Sjekk de ut på www.wycliffe.no

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.