Ta det med ro, høsten er faktisk ikke så ille

Ta det med ro, høsten er faktisk ikke så ille

Fem grunner til hvorfor høsten er verdt å glede seg til.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Høsten nærmer seg med stormskritt. Noen synes det er deilig at ferien er ferdig, og at hverdagen omsider er her igjen. Vi mennesker er jo glad i rutiner, og er det noe hverdagen har så er det nettopp rutiner. 

Velkjent høstdepresjon

Men det er en del som faktisk ikke synes det er så deilig med høst og hverdag, noen synes til og med det er direkte trist å tenke på. Det vil være over et halvt år til det er behagelig å gå i t-skjorte igjen. Et halvår til det er lyst og fint. Nå blir det grått og mørkt. Den velkjente høstdepresjonen gjør sitt forventede inntog.

Selv om alt ovenfor forsåvidt stemmer, tror jeg det er liten grunn til å ta sorgene på forskudd. Det finnes mange positive ting med høsten, om du bare gidder å lete. Her kommer noen av de.

  1. Du kan være inne

Noe av det mest undervurderte i dette land, og forsåvidt alle andre land også, er inne. Det er digg å være inne. I Norge er det nesten litt tabu å si, og det er mange som får dårlig samvittighet av å sitte inne en varm sommerdag. På høsten kan du både være inne og slippe denne dårlige samvittigheten.

2. Du slipper å sosialisere deg.

Noe av det mest overvurderte i dette landet er andre mennesker. Neida, andre mennesker er virkelig en sann berikelse. Men det er jo deilig å slippe dey konstante presset om å måtte finne på noe hele tiden. Folk blir mindre sosiale med en gang det begynner å bli kaldt og hverdagen kommer.  Dette punktet er selvfølgelig spesielt kjærkomment dersom du er en introvert person.

3. Høstlufta

Ja, det virker som om jeg er 45 år gammel når jeg skriver dette. Men helt seriøst, den kalde og friske høstlufta er magisk. I år er den ekstra velkommen da det har vært så varm og klam luft i hele sommer.

4. Det nærmer seg jul

Jula er en fantastisk tid. Men det som nesten er best med julen er at man venter på den. Og gleder seg til den. Man har den langt der fremme som et lyspunkt, en gulrot,  som gjør at du kommer deg gjennom den tøffe hverdagen, og ikke minst de tøffe tentamene og eksamene.

5. Enklere å leve et kristent liv

Noe av det mest negative med sommeren er at den lokale kirka tar ferie, hvert fall mer eller mindre. I tillegg er du selv på ferie, og selv om det er mange kristne festivaler på sommeren er det gjerne en tid for åndelig tørke. Nå har du alle muligheter til å ta igjen det tapte. Gå i kirken med dine brødre og søstre i troen, les Bibelen under et varmt pledd mens du drikker kakao, og be til Gud om det som måtte ligge deg på hjertet.

unsplash-logoRex Pickar" target="_blank">
Unsplash

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.